Post entry

TopoTarget

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tänkte tipsa er här på Redeye att titta lite extra på detta danska biotechbolag, som förövrigt jag hittade till genom bl.a. krax bloggande här på redeye. De har i går och i dag börjat röra på sig med en explosion i omsättning efter att en studie visade att Belinostat (bolagets fn. huvudprodukt i fasstudier) går att använda i högre doser än vad man tidigare har använt som standard? (nyheten: http://www.topotarget.com/multimedia/Announcement_No._02-09_Initiation_of_study_with_belinostat_in_higher_doses_in_liver_cancer1.pdf ).

Belinostat är som sagt deras kronjuvel under konstruktion och är ett cancerpreparat, men även deras pipe verkar vara rätt så fullt. De äger själva alla rättigheter i dag efter att ha köpt tillbaka dem tidigare förra året. Belinostat var även vald till Windhovers top 10 under 2007, som t.ex. Karo Bio:s Eprotirome. Bolaget själva tror på att Belinostat har potential att bli en "blockbuster" och att den fyller ett stort behov inom cancerområdet. Den genomgår 18 Fas I/II studier mot olika slags cancer, samt ges i samband med andra cancermediciner, vilket den ska kunna göras helt utan ytterligare bieffekter (mer om Belinostat: http://www.topotarget.com/index.dsp?area=272 ). Det ska även tilläggas att bolaget har annonserat att ett samarbetsavtal för Belinostat avses knytas ihop inom kort framtid.

Jag har inte själv gjort några jättedjupdykningar i olika beräkningsmodeller med riktkurser o. dyl. men jag kan dock säga att börsvärdet är tilltalande i jämförelse med den potential en blockbuster medicin har. Bolaget har även gjort vissa neddragningar för att kunna klara sig in i 2010, vilket jag anser minskar risken mycket i dagsläget (senaste rapporten: https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=298669&messageId=353225. )

Hemsida: http://www.topotarget.com/index.dsp?area=2

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?