Post entry

Tilgin, börjar röra på sig ?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tilgin tillkännager under morgonen en ny order. Ordern är från en befintlig kund i mellanöstern och uppgår till ca 7 MSek. Trots att ordervärdet inte är i det större spannet är ordern intressant eftersom den aktuella marknaden och kunden hör tillnågra av de marknader i världen som ställer störst teknologiska krav där ordern får ses som en bekräftelse av att Tilgin är det bolag som ligger teknologiskt i absolut framkant. Jag kommer nedan repetera lite av de reflektioner som jag för inte så länge sedan kommunicerade rörande Tilgin men villl också påeka att nu aktien även sett ur ett tekniskt perspektiv börjar se intressant ut där vi ser en tycks ha påbörjat en stigande trend med fler stigande bottnar. Dock är omsätttningen i handeln mkt låg vilket försvårar en teknisk bedömning. Bolaget har sedan förra kvartalsrapporten kommunicerat ett antal positiva nyheter med olika grad av tyngd, de senaste innan dagens nyhet gäller ett par mindre orders men dock av strategiskt god karaktär, en annan gällde bolagets medverkan i ytterligare en allians som ger ökade globala affärsmöjligheter.

Värderingen av aktien befinner sig trots den senaste tidens positiva rörelser i ett längre perspektiv kring extremt låga nivåer men en rad viktiga framsteg samt förändringar i organisationen gör nu att stora möjligheter till uppvärdering väntar runt hörnet samt att att prognos om att nå breakeven redan i år känns betydligt tillförlitligare nu. Risken i aktien får anses ha minskat betydligt eftersom bolagets finansiella situation stärkts avsevärt i o m avyttringen av bolagets förlusttyngda IPtv del, och fokusering nu kan ske mot övriga affärsområden där gateways (RG) är i fokus. Avyttringen innebär stark kassa, lägre kostnadsbas samt att bolaget kan fokusera helt på de områden som redan är nära att bli vinstgenererande. Bolaget har dessutom nyligen slimmat sin organisation, rekryterat ny marknadschef samt säljchef. En rad parametrar har talat för en trendvändning som nu tycks aktiverats; #Flera strategiskt stora testorders ligger sedan förra året ute hos mkt stora operatörer,, och kunder med global spridning, detta efter stor konkurrens med andra stora leverantörer, vilket kan komma att generera volymorders inom snar framtid. #Tillväxten inom området är mkt stor och Tilgin har sedan tidigare en stark/bred positionering med ett antal mkt stora referenskunder. #Bolagets teknologi är i absolut framkant och kanske har marknaden inte riktigt varit mogen ännu, många signaler tyder på vändning # Bolagets bruttomarginal har de senaste året påvisat en stark ökning vilket tyder på en stabilitet i produkterna som kan vara avgörande i den hårda konkurrensen Investering i bolaget ser nu intressantare ut på länge riskmässigt, Kortsiktiga möjligheter finns även vid en omsättning till skarpa orders från det antal större testorders som nu ligger ute. Bolaget har en rad mkt stora försäljningspartners som t ex Cisco, Nortel, samt kundreferenser som Tele2, Teliasonera etc, vilket ger stora möjligheter kommande år. Intressanta kursdrivare blir volymorders samt annonserande av nya partners. Bolaget borde dessutom vara intressant för ett ev uppköpsscenario med tanke på det mkt låga börsvärdet samt bolagets breda positionering inom en snabbväxande marknad. Riskerna framöver ligger i uteblivna orders samt prispress inom segmentet. Känns som ganska bra risk/reward nu där riskerna minimeras av en stabilare finansiell bas. Omsättningen i aktien är dock ganska låg vilket kan försvåra en ev exit vilket i sig ger en något större risk än vad som annars varit fallet och bör beaktas vid investering i bolaget.

Bolagets egna kommentar kring mellanöstern som het marknad inom segmntet;

"Under de senaste åren har Mellanöstern i allmänhet, och de expansiva gulfstaterna i synnerhet, byggt bland världens modernaste kommunikationssystem med infrastruktur för FTTH (fiber-to-the-home) eller FTTC (fiber-to-the-curb). Tilgins kund är en heltäckande operatör i Förenade Arabemirat-regionen och erbjuder både företag och hushåll en lång rad olika IP-baserade tjänster. I linje med regionens snabba utveckling fokuserar denna operatör på att leverera innovativa förstklassiga tjänster. Tilgins produkter uppfyller de speciella klimat- och miljökrav som ställs.

”Denna ledande operatör i Mellanöstern har mycket höga krav på teknik och kvalitet”, säger Ola Berglund, VD för Tilgin. ”Vi är därför mycket glada över att de valt oss som främsta leverantör av fiber- och ethernet-gateways för triple play-tjänster. Beställningen bekräftar Tilgins ställning som teknikledande leverantör av hushållsplacerade lösningar och central mjukvara för IP-tjänster.”. M v h

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?