Post entry

Al-Amoudi dumpade den Sibiriska Tigern och tog den Svenska!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Al-Amoudi dumpade Petrogrand för 15-16 kr aktien och började köpa in sig i den svenska tigern istället, Tigran Technologies.

Få gånger hittar man företag med så många signaler om att ett kommersiellt genombrott är nära förestående än som med Tigran Technologies.

- Insiders köper, och har i princip inte sålt en aktie sedan noteringen.

- Al-Amoudi köper upp allt han kommer över.

- TA säger (skriker) upp..nästa lilla motstånd ca 200kr.

- Ny VD och en Communication Manager anställd under våren 2013.

- Aktie kursen har sålts ner av PM törstande småsparare under väldigt låg omsättning. Inte ett designwin PM så långt ögat når, men desto mer arbete med att patentsäkra,CE &FDA godkänna sina produkter samtidigt som man bygger upp sin distrubution. Tråkigt, ja, men i längden så har de byggt en mycket stabil uppskjutningsramp för vad som komma skall.

- Två produkter är i princip redo för att få sina kommersiella genombrott tilsynes utan givna konkurrenter.

- Finasiering klar för ca 2 år framöver, om inte för alltid?

Vi har insiders som i princip bara köper, stora poster tillsynes omöjliga att avyttra på marknaden köps utav en av världens mest framgångrika affärsmän i 20% ÖVER dåvarande kurs och TA som bara skriker uppåt. Detta i kombination med att aktien har levt ett högst anonymt liv på lilla aktietorget med högst sporadiska pm har gjort att små investerare har tappat intresse för den och kört ner aktien i skosulorna. Tigran Technologies har från sin notering på 1250:- gått till sin nu blygsamma nivå på 25 kr under låg volym. Samtidigt som småsparare har övergett detta lilla bolag så har insiders och en av världens mest framgångsrika investerare köpt upp ca 80% av bolaget, och ändå trillar inte poletten ner hos småsparare att detta bolaget kanske är värt att ta sig en titt på ändå!?

Tigran är ett litet medicintekniskt utvecklingsbolag med en vision att bli världsledande inom produkter och metoder som ska hjälpa personer med implantat i munnen där det egna benet inte kan erbjuda tillräcklig stabilitet. Huvudprodukten är den patenterade porösa titan granualen, Tigran PTG som ska fylla ut tomrummet mellan ex. en titanskruv och benet och verkar som en "klätterställning" för bencellerna. Skillnaden mellan denna "fyllnadsmassa" och andra är att titan inte krymper, och det när det krymper då blir det problem. Hittils har ca 9000 patienter behandlats med mycket goda resultat och utan sideffekter. Tigrans andra produkt är Peribrush som rengör dental implantat från plack/mineraler. Dvs ni som har dessa slipper att tandläkaren tar sin lilla skrapa och tillsynes mörbultar er stackars mun...samtidigt som inte skruven lossnar för där ligger granulerna som inte krymper...på lekmanna språk.

Låter det svagt.... inget att satsa på...tråkigt? Får väl hålla med om det inte är den mest upphetsande läsningen men upphetsningen kan bli desto större när ni vet potentialen, Tigran har möjligthet att omsätta miljarder i framtiden, årligen.

Insiders och storägare har i princip dammsugit marknaden och sitter nu med över 80% av aktierna. De har köpt upp så pass mycket så de måste avnotera!? företaget från Aktietorget då det just nu är mindre än 200 aktieägare och det går att tolka deras senaste PM till att de helt enkelt inte är nöjda med hur småsparare säljer ner kursen. Det som har hänt från 1250 kr till 25 kr är att företaget har säkrat patent, CE märkning, FDA godkännande m.m för sina produkter dvs endast byggt värde i bolaget. Men då företaget inte spottar ut diverse PM om fas 1 tester, design wins så har detta gått marknaden förbi och kursen har straffats hårt.

Insider listan, i princip endast köp!

http://www.aktietorget.se/InstrumentInsider.aspx?InstrumentID=SE0000899908

Al-amoudi som är en världens mest förmögna affärsmän och huvudägare i bla. Allenex som gick otroliga 620% på 16 dagar. Han steg även ur i tid från Petrogrand på runt 15-16 kr och vi vet väl hur det gick där...! Det bästa som Maks har kommit fram till förutom att äta rysk kaviar på svenska småsparares bekostnad var att ge dem aktier i ett annant bolag, som de kunde köpa för samma pris el billigare på börsen!? Al-amoudi gick in och köpte upp 900 000 aktier förra sommaren, 900 000 till i januari via teckningsrätter...för 10 kr stycket när kursen låg på ca 8 kr en månad före sista datum, väldigt ovanligt! Dvs ca 20-25% ÖVER dåvarande kurs, lägg därtill att han i princip sitter låst med detta innehavet då han i princip skulle kört ner kursen till 0 om han ens försökte avyttra en bråkdel, han verkar veta något som vi småsparare har missat..?!

Lägg där till det sista PM:et:

"Styrelsen i Tigran Technologies AB (publ) har beslutat att handeln i bolagets aktier och teckningsoptioner TO5 på Aktietorget ska upphöra.

Beslutet har fattats mot bakgrund av den rådande ägarbilden i bolaget, där de tre största aktieägarna innehar totalt cirka 74 % av aktierna och rösterna i bolaget. Detta har lett till en mycket liten omsättning i aktien med periodvis stora svängningar i aktiekursen. Baserat på den senast tillgängliga ägarinformationen har Tigran inte heller minst 200 aktieägare med ett innehav om minst 0,1 prisbasbelopp vardera.

Omsättningen i Tigrans teckningsoptioner TO5 är även den mycket liten. Enligt styrelsens bedömning finns det inte heller förutsättningar för en välfungerande prissättning av teckningsoptionerna när handeln i aktierna upphör.

Enligt styrelsens bedömning finns därför inte förutsättningar för en tillfredsställande handel i bolagets aktier eller teckningsoptioner, varken i nuläget eller framgent. Att handeln i bolagets aktier och teckningsoptioner upphör innebär vidare kostnadsbesparingar och att den administrativa belastningen minskar. I samråd med Aktietorget har sista dag för handel fastställts till den 23 augusti 2013. Härigenom ges ägarna god tid att disponera över sina aktier och teckningsoptioner innan handeln upphör. Aktierna och teckningsoptionerna är naturligtvis fritt överlåtbara även efter det att den organiserade handeln på Aktietorget har upphört."

Finns det ett finare sätt att säga att vi i styrelsen tycker ni småsparare är korkade och inte vet vårt rätta värde, jag kommer inte på någon? Varför skulle insiders alt storägare vilja avnotera sitt bolag och ta bort den ända möjligheten de har att avyttra sin innehav om de inte trodde på att de sitter på en guldgruva? Det luktar uppköp inom kort...

Hur mycket kan Tigran bli värt?

Klarsynthet bloggen indikerar 500 kr/aktie, försiktigt räknat med 12,5 % marknads andel...och med 100% utspädning! Det värdet per aktie med den säkerhetsmarginalen skulle göra varenda fingerprint analys avundsjuk...detta företaget har en möjlighet att tälja guld om allt går som det ska. Och då Tigran ligger i framkant på sitt område kan detta givetvis bli en större marknadsandel. Detta för produkter som i princip saknar konkurrenter i dagsläget pga av Tigran grundliga förarbete med studier,patent och diverse myndighetesgodkännande som stöd för sin försäljning. Företaget har plöjt ner 100 tals miljoner i företaget och är nu värderat till ynka 60-70 miljoner, men jag tror aktiemarknaden står inför ett uppvaknande gällande detta företaget.

Tigran har närstående triggers i form av troligt FDA godkännande av PTG, ev ett distrubutions avtal i USA av Peribrush och står inför avslutande av flera stora multicenterstudier vilket förhoppningsvis innebär att försäljningen kan ta fart på allvar! 100 tals miljoner har plöjts ner i Tigran och snart börjar skördetiden och produkterna ska ut på marknaden! Inget är skrivet i sten men om man tittar på hur personer med stor insyn handlar så är det ingen tvekan på att de tror på sitt bolag...minst sagt!

Denna aktie har potential att bli sommarens verkliga raket då det är begränsat utbud på aktier, flera triggers som kan komma i sommar och det är högst tidsbegränsat att leta ingångar i aktien då man efter den 23:e Augusti inte köpa några aktier alls!

Alla signaler tyder på att det är något verkligen stort på gång i lilla Tigran och jag tror 2013 är året då Tigran blir en av årets börsvinnare. Hög risk som vanligt men detta är en möjlig "nu går jag i pension" caset man inte stöter på allt för ofta. Lilla Tigran har antingen storhetsvansinne när man säger att man siktar på att bli världsledande inom sitt område eller så har de och Shejken en mycket stor aning om vad som komma skall...!?

Ser vi en värdig sorti från aktietorget och ett uppköp lagom efter avnotering? Ja mycket möjligt och då talar vi mångdubbling och åter mångdubbling av kursen innan det ens kommer i närheten av vad jag tror ledningen är beredda att släppa Tigran Technologies för! Att aktien värderades till 1250 kr vid noteringen säger väl hur mycket ledningen tycker deras produkter /område kan komma att bli värt! Detta är inte ett oljebolag som borrade torrt, detta företaget har jobbat i det fördolda med utvecklig av sina produkter och står nu i pole posititon, samtidigt som man väljer att avnotera bolaget...

Ja en lampa tändes över mitt huvud när jag tog mig till alla denna infon iallafall.

Solklar plats i min portfölj!

För er som vill sätta er in i företaget ytterligare så finns en betydligt mer omfattade analys här:

http://blogg.passagen.se/klarsynthet/resource/Analyser/Tigran.pdf

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?