Post entry

Thermo Fischer + Phase Holographic

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hatten av gott folk! Nu är det hög tid för en liten ljusglimt i tillvaron! Denna gång handlar min text om en jätteaktör och en högst aktuell sådan.

Thermo Fischer (TF) är ett gigantiskt marknadsmonster som ofta omnämns av Egelberg och andra insatta branschfolk. Vid närmare eftertanke så är inte det speciellt konstigt, för i Phi:s styrelse sitter det nämligen några ytterst välrenommerade medlemmar. Två av dessa tidigare befattningshavare från Thermo Fisher hittar vi nu i Phase Holographics styrelse:

Leland Foster, tidigare Chief Scientist på Thermo Fisher Scientific och f.d VD för Fisher Scientific Bioscience Group, samt Ron Lowy, som även han haft positionen som VD i det sistnämnda bolaget.

https://www.biostock.se/.../phase-holographics.../

https://www.phiab/contact/people.

KORT BAKGRUND

Thermo Fisher Scientific är världsledande inom leverering av vetenskap, med en omsättning på 18 miljarder dollar och nära 60 000 anställda i 50 länder.

"Vårt uppdrag är att göra det möjligt för våra kunder att göra världen hälsosammare, renare och säkrare. Vi hjälper våra kunder påskynda biovetenskaplig forskning, löser komplexa analytiska utmaningar, förbättrar patientdiagnostik och ökar laboratorieproduktiviteten"

Genom sina främsta varumärken - Thermo Scientific, Applied Biosystems, Invitrogen, Fisher Scientific och Unity Lab Services - erbjuder TF en oöverträffad kombination av innovativ teknik, inköp av bekvämlighet och omfattande support.

För mer ingående information, besök gärna: www.thermofisher.com.

VD Egelberg intervjuas och har ordet:

  • Vad anser du att den här branschaffären skickar för signaler rent allmänt om stora aktörers intresse för er typ av teknologi för cellanalys, som underlättar utvecklingen av nya innovativa behandlingar inom t.ex. antikroppsbaserade cancerläkemedel och stamcellsterapier?

"Startskottet har nu gått för de än större aktörerna att genom förvärv positionera sig i denna växande marknad. Sartorius är en förhållandevis liten aktör. Den verkliga jätten i branschen, Thermo Fisher, har nära 60 000 anställda, uppger Peter Egelberg".

https://www.biostock.se/.../phase-holographics.../

I och med Sartorius affären sattes ett intressant riktvärde på tekniken, och viljan hos tyngre spelare i branschen att genom förvärv positionera sig på marknaden.

"Gemensamt för de större bolagen är att de nästan uteslutande expanderar in i nya marknader genom att förvärva mindre bolag".

Thermo Fischer har relativt nyligen släppt en högst intressant liten videofilm!

(2 filmer finns på sidan, klicka på den högra av dem). Kolla nu in detta klipp noggrant och lyssna särskilt till de sista femton sekunderna och hör vad forskaren säger.

https://www.thermofisher.com/…/high-…/hcs-applications.html…

"Något som vi vill titta mer på är just 3D celler"

Undrar vad detta i förlängningen kan betyda?, Ni kan ju fundera en smula på det iallafall. / Rex Arteria

(Observera att jag själv är ägare i aktien. Som läsare bör du själv kontrollera alla mina uppgifter och själv söka upp fakta. All handel med aktier sker alltid på egen risk).

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?