Post entry

The sky is the limit - Francois Martelet (Oasmia)

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Unlocking Oasmia´s full potential with a board of directors that under promise and over deliver.

Länk till (13/5) presskonferens:

https://tv.streamfabriken.com/2020-05-13-pressconference-2020?fbclid=IwAR1xXo01yOn3T-RNekk3g8TtbeyTARYKilmWiqjPXFxmonDmDGeQ9zWjboI

Pressmeddelanden:

https://www.oasmia.com/sv/section/media/pressmeddelanden/

Tankar:

Ett par av hobbybloggarna på både placeraforumet som Oasmias aktiegrupp på facebook verkar ha missat ett x-antal hintar om XR-17 enorma potential. Kombinationsterapier växer fram nu som vi alla vet. Oasmia talar om en satsning på Immunterapi. Läs dagen nyheter (2020-05-13) och lägg till vad som sades i delårsrapporten. Det skulle inte förvåna mig och många andra när Oasmia väl släpper ännu en nyhet med fundamentalt värde. Notera: "Vi kommer också att titta mot att stärka vår portfölj genom att inlicensiera och/eller förvärva andra onkologitillgångar, i linje med vår ambition att bli en viktig onkologiaktör i Europa. Vi kommer att fortsätta att maximera värdet på vår teknologiplattform XR17 genom att generera nya onkologiska preparat. Nuförtiden kommer utvecklingen mycket att handla om kombinationer av kemoterapier med immunterapi och även om riktade anti-cancerläkemedel. Oasmia och dess teknologiplattform är i god position för att vara i framkant av den utvecklingen."

"Vi är nu perfekt positionerade för att gå in i nästa tillväxtfas, etablera Oasmia som ett ledande Sverigebaserat specialty pharma-bolag, maximera potentialen för vår beprövade XR17-teknologiplattform och utnyttja vår kompetens genom förvärv eller inlicensiering av lovande tillgångar. "

Den gamla ledningen med Julian var slarvig och "ineffektiva" med att uppfylla sina egna löften och mål. Flera investerare fick känslan av att fokus låg på att publicera PM efter PM för att hålla hoppet uppe. Tyvärr skrämde detta iväg ett flertal investerare vilket gjort att aktien än idag är oerhört volatil med robothandel och day-traders. Nu har bolaget äntligen tagit ett helt annat ansvar och kompetens i ledningen. Oasmia har en sprängfylld pipeline och grym ledning. Bolaget växer för första gången på rätt sätt och vid nästa PM kan det finnas anledning att skriva ordet raket. På Elevars (partner) hemsida, HLBco.,ltd, andra källor som företagskonton på youtube, wowtv.co.kr, biospectator.com etc. kan vi med lite kreativ översättning avläsa att Oasmia jobbar stenhårt utan att publicera pm efter pm. Det har även publicerats om en påbörjad försäljning i Tyskland under Q2 -2020 samt att det finns tillhörande intäkter (ännu inte bekräftat av Oasmia) Detta går HELT I LINJE med den nya styrelsen och dess tankar kring under promise and over deliver.

Källa till det sistnämnda:

http://www.wowtv.co.kr/NewsCenter/News/Read?articleId=A202005190183&t=NN

Bolaget lockar nya investerare:

Idag ser vi fler fonder, mäklare, investerare och andra hus som plockat upp Oasmia på bevakning. Bekräftades även idag när en representant för Trinity delta deltog i frågestunden. Se klipp ovan. Om Trinity Delta: "We produce institutional­ quality equity research on small/mid­cap healthcare and life sciences companies, making it available to all investors wherever they are based. Our goal is to bring exciting investment ideas to investors, and to assist companies in achieving their objectives."

https://www.trinitydelta.org

Köp/sälj:

Du blir inte rik på att inte äga aktier. Oasmia har en fin potential och en oerhört stark styrelse. Innan året är slut bör vi ligga på minst det dubbla värdet trots corona-tider. Generellt ska man inte investera pengar man inte har råd att förlora. Ej heller rekommenderas investerare utan is i magen. Riktkurser är alltid populärt att få men aldrig populärt att ge. Men med tanke på dagens kurs borde vi se en extra nolla bakom nuvarande siffra inom en mycket snar framtid.

Övrigt:

Läkemedelsbolaget Oasmia Pharmaceutical har slutfört en strategisk analys för en långsiktig och lönsam tillväxt. Företaget har i samband med det identifierat ett antal strategiskt viktiga fokusområden för att kunna nå sina långsiktiga mål, uppges det i ett pressmeddelande.

Som en följd ska Oasmia även genomföra ett omfattande kostnadsbesparingsprogram på mer än 100 miljoner kronor på årsbasis. Förbränningstakten av kassan ska halveras till under 10 miljoner kronor per månad och det blir större fokus på FoU och GMP-tillverkning av kliniska studier till skillnad från kommersiell tillverkning.

Fokusområden framöver är följande:

  • Undersöka ytterligare möjligheter att tillämpa företagets egenutvecklade teknikplattform XR17.
  • Fortsätta att driva utvecklingen av befintlig portfölj av XR17-baserade produkter.
  • Utnyttja företagets GMP-licensierade tillverkningsanläggningar till FoU och klinisk prövning.
  • Utöka projektportföljen genom potentiella förvärv eller inlicenseringsavtal, med fokus på tillgångar i sen fas som för företaget mot positivt kassaflöde.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?