Post entry

Taurus Energy - bara dagar kvar nu till besked

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Taurus Energy gick ut med en kortfattad uppdatering sent under fredagen som egentligen bara stärker mina tidigare teorier...

Länk till pressmeddelandet kommer här: http://taurusenergy.eu/uppdatering-aafcofda-gras/

När det gäller FDA/AAFCO ansökan så bekräftades det som väntat att Taurus ansökan inte kommer tas upp på deras möte i januari, något jag flaggat för en längre tid. Detta var som sagt väntat och inte heller intecknat i aktiekursen.

Däremot är det högintressant att det utförda GRAS testet (fodertestet) som gjorts under hösten av den amerikanska etanoltillverkaren Quad County Corn Processors nu är avslutat, analyserna är klara och skickade till den externa expertpanelen (amerikanska djurnäringsexperter) för granskning. Vi bör alltså bara vara dagar ifrån ett pressmeddelande med panelens utlåtande! Ett utlåtande som jag tidigare och fortfarande bedömer vara kanske den viktigaste händelsen i Taurus historia och en milstolpe att uppnå och direkt avgörande för den framtida utvecklingen, dvs att expertpanelen ger en positiv syn på Xyloferm som komponent i djurfoder.

Olidlig spänning i väntan på utfallet, räkna med kraftiga kursrörelser när beskedet kommer. Med tanke på att Taurus tagit in bästa möjliga konsulthjälp i detta ärende i form av Doktor David Glass samt att panelen tidigare i år var positiva till Xyloferm måste ändå chanserna anses goda till ett positivt svar.

Fortsättning följer, jag vill passa på att i förtid önska alla läsare och aktieägare en god jul och ett gott nytt år. Förhoppningsvis kan det dock bli ytterligare ett blogginlägg före årskiftet förutsatt att vi får utlåtandet tills dess...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?