Post entry

Swedols årsredovisning + tankar om rapporten imorgon

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Kollade igenom swedols årsredovisning som kom idag på posten. Har varit lite tveksam till bolaget p.g.a. bolaets relativt höga p/e-tal men nu ser jag återigen vilken hög kvalitet företaget har.

Bolaget handlas nu till p/e 18 på 2007 års resultat vilket är högt men de har många år kvar av fin tillväxt i Sverige. Bolaget är mkt välskött och årsredovisningen känns som den tar upp både positiva och negativa saker som kan hända.

Visst jag kanske inte kommer med så mkt matnyttigt i den här tråden men förra året ökades Swedols omsättning med 36% och rörelseresultatet med 46%. Att sia om tillväxten i år är förstås svårt men eftersom antalet butiker ökar med 25% så tror jag att tillväxten blir över 25%. Dessutom finns expansionsmöjligheter i Sverige många år framöver då bolaget ser ett utrymme för femtio butiker. I början av 2007 fanns det 20 butiker.

Swedol är även ett mkt välskött företag så tänk på att "I´d rather buy a great company at a fair price than a fair company at a great price."

Imorgon är det rapport och jag tror inte det är något att oroa sig för för oss swedolägare.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?