Post entry

Swedbank, ett papper för daytraders i nuläget

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Så kom då det väntade beskedet att Swedbank drar tillbaka sin utdelning till aktieägarna. När jag såg det i morse så var det första jag tänkte; "nu blir det ett monsterras", andra tanken några sekunder senare var den motsatta, att marknaden tolkar den slopade utdelningen positivt. Och givetvis är det positivt för Swedbank att dra tillbaka utdelningen. I dagsläget hade det varit vansinne att behålla utdelningen utifrån rådande finansiellt läge med enorm osäkerhet i bland annat östeuropa.

Jag är ingen daytrader men för er som är det måste Swedbank i nuläget vara något av en drömaaktie om ni är skickliga på att tajma köp och sälj.

För egen del så går jag inte in i Swedbank förrens jag vet vad som väntar i östeuropa och eventuella kreditförluster. Jag har dock pappret i min tävlingsportfölj som en "lottsedel".

Angående begreppet lottsedel så finner jag detta begrepp rätt intressant i dessa tider. Som ni kanske vet så vurmar jag för Epicept som för inte så länge sedan var en klassisk lottsedel. Det är inte aktien längre i mitt tycke, men den bedömningen är förstås högst subjektiv. Swedbank å andra sidan är för mig idag en så kallad lottsedel. Ingen vet vad som döljer sig bakom kröken, guld och gröna skogar eller ett stort svart baltiskt hål.

Mvh

el julio

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?