Post entry

Swedbank!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Swedbank!

Jag tog chansen och köpte aktier i Swedbank A aktien när den stog i 21,90. Den var då på väg ner fortfarande innan den slog i botten runt 17kr. Så som aktien står idag så har den dubblat värdet från den dagen jag köpte dem.

Jag är ganska så optimistisk av mig och tror alltid att allt ska gå bra för mig. Läser mig igenom alla tidningar jag kan komma åt och bloggar som verkar interssanta.

2009-04-23 Är datumet som är ett väldigt stort frågetäcken för mig just nu. Kommer aktien fortsätta stiga och jag gå med mer vinst? Eller kommer den att rasa?

Jag kan bara hoppas på att kreditförlusterna inte är så höga som man befarar. Då kommer aktien att stiga ennu mer. Om det visar sig att vara åt det andra hållet kommer det få den att rasa. Frågan är hur mycket och när den i såfall vänder igen? Antagligen en fråga som ingen har något direkt svar på.

De har ju vidtagit åtgärder så som dragit in på utdelningen sålt kontor etc. I ett försök för att täcka förlusterna?

Kollar man på de tekniska analyserna så ser man att aktien har brutit igenom den fallande trenden. Aktien har faktist stigit med 82% sen förra månaden. Den ligger på 3:e plats på Large Cap listan bakom Lundin Mining som 2:a och Trelleborg som 1:a.

Vad jag har fått höra är att de Amerikanska bankerna har lyckats se positiva tecken på en stabilare framtid.

Onsdagen den 23 i 4 så kommer vi får se vad som händer kommer det en positiv rapport (en rapport som inte är så befarad som man räknat med) så kommer det förmodligen vara den första större eller mindre vändpunkten där man kommer kunna överblicka det gångna året och få en uppfattning om hur förlusterna kommer att påverka det kommande året/åren.

Om de visar sig positiva så tror jag att de kommer ge en bra skjuts för de andra bankerna.

Detta är så som jag har uppfattat vad som pågår och hänt och hoppas på vad som ska hända. Om det är någon som har något att säga så får ni jätte gärna kommentera. Kom med egna åsikter eller fakta vill veta allt som går att veta så jag kan bilda mig en bättre uppfattning.

Vill veta både positiva och negativa saker!

Man brukar säga efter varje regn kommer solsken.

Svensk ordspråk fr. 1100-talet.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?