Post entry

Helg funderingar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Banksektorn har varit rejält pressad i och med finansoron och samtliga banker tycker jag ser riktigt billiga ut just nu. Swedbank har rent ut sagt blivit slaktade i år, mycket på grund av att marknaden oroat sig för ökande kreditförluster vad gäller bankens engagemang i Baltikum där dom baltiska valutorna kan sätta käppar i hjulet. Det är troligt att förlusterna kommer att öka men min tro är att marknaden inprisat ett allt för mörkt scenario. Stängningskursen i fredags på 146,50 kr ser väldigt attraktivt ut på sikt.

Jag har funderat en hel del i helgen kring insiderförsäljningen i Björn Borg och måste erkänna att jag är kluven. Att bolaget kommer få det tufft kommande veckor är det väl ingen tvekan om samtidigt som hela detaljhandeln känns iskall. Jag har försökt att vara så objektiv som möjligt i min bedömning och mitt förtroende för Björn Borg kvarstår om än långsiktigt. Inte hade väl ledningen investerat i utlandet och allt vad det innebär om man inte var säker på sin sak? Att Nils Vinberg nu unnar sig några kronor är väl helt i sin ordning men att han kortsiktigt vet att Björn Borg inte kommer rosa marknaden.

Oljepriset slog för sjunde gången i år nytt rekord i torsdags då 135 dollar fatet sprängdes. Efterfrågan på olja är något högre än den totala dagsproduktion och det produceras till sitt maximum men marknaden avgör priset i slutändan. Detta "problem" har fått nästan alla oljeaktier att rusa och inte minst min ögonsten Tanganyika Oil. Aktien har mer än fördubblat kursen under 2008 främst beroroende på att man fått fart på tidigare problemtyngda produktion i Syrien. Vinsthemtagningar präglade en nedåtgående trend i slutet av veckan men jag tror att vi snart kommer ta nya tag "norrut".

Imorgon drar handeln äntligen igång igen, på återseende!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?