Post entry

Ett hack i kurvan

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det var ett tag sedan jag gjorde något väsen av mig här på Redeye, närmare bestämt drygt ett år sedan. Nu är det hög tid att jag "visar upp mig igen" och förhoppningsvis bidrar till något positivt. Jag läser fortfarande nästan alla bloggar och försöker ta till mig så mycket som möjligt.

En av mina huvudinvesteringar är Swedbank... nu blir jag väl sågad av den utmärkta bloggaren Staffan Kjellin men det får jag ta. ;)

Igår kväll blev det känt att Svensk Exportkredit säljer av hela sitt innehav vilket är 3,3% i Swedbank. Idag ser vi ett ras i aktien men själv väljer jag att kalla det "ett hack i kurvan". Samtidigt som Svensk Exportkredit säljer har flera insiders ökat ganska kraftigt på sista tiden, dessutom gick Svensk Exportkredit tidigt ut och kommunicerade att man planerade försäljning av deras innehav så fort som möjligt då det inte ligger i deras intresse att spekulera i aktier.

Hur aktien ser ut tekniskt låter jag vara osagt eftersom jag bara investerar på fundamenta och ingenting har ändrats sedan Q3.

Till skillnad från i år så har vi aktieägare en trolig utdelning att se fram emot nästa år. Så här har jag räknat på en eventuell utdelning:

Vinsten för de tre första kvartalen är 4 kr/aktie. Väntad vinst för sista kvartalet är ca 2,5 kr/aktie. Det ger en årsvinst på 6,5 kr/aktie. Policyn är att utdelningen ska vara ca 40% av vinsten, dvs ca 2,6 kr/aktie i snitt. Preferensaktierna har förtur till en utdelning på 4,80 kr. Det finns 207 miljoner preferensaktier och 952 miljoner stamaktier. Väntad utdelning blir: 4,80 kr per preferensaktie ca 2,10 kr per stamaktie.

Stamaktiens utdelning påverkas av två saker: 1. Vinsten under sista kvartalet. 2. Den exakta procenten som av vinsten som avsätts till utdelning.

Skillnaden i utdelning för stamaktien borde inte bli mer än ett par 10-öringar från mitt estimat om inget oväntat inträffar.

Önskar alla gamla vänner och bloggare en fortsatt trevlig dag...

Väl mött!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?