Post entry

Estland - läget är bedrövligt. Swedbank glider nedåt.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Swedbank 21,60 kr

Min gode vän berättar med inlevelse om resan till Estland häromdagen. Båten mellan Sverige och Riga går "tom". Hotellen står öde. Inga turister i sikte.

Kvällen de skulle ut och äta, tog de taxi. Det kostade 100 kronor. Huvudgatan som tidigare varit fylld med öppna matställen visade sin tråkigaste sida. Allt var tillbommat och stängt. De fann ingenstans att äta. Där kommersen tidigare brusat av aktivitet var det nu stillestånd. Tomt och stängt.

Till detta kommer att Estländarna är arga på svenskarna. De beskyller oss för att ha lurat dem till ofördelaktiga lån. Min vän hukade sig, och förstod att det inte var som under hans tidigare resor. Det skulle alltså vara vårt fel att det blivit en samhällskatastrof.

Svenska Riksbanken har ingått ett avtal med Estlands centralbank. Överenskommelsen innebär att Estlands centralbank får låna tio miljarder kronor i utbyte mot estniska kroon, enligt ett pressmeddelande. Syftet är att Estland ska få tillgång till bättre likviditet i det ekonomiska systemet.

Jag tror att det är bäst att lugna sig med Swedbankköp till dess att situationen i Baltikum blir bättre. Den som köper Swedbank och SEB därför att "det är blod på gatan", tar en onödigt stor risk. Detta vänder inte så snabbt som somliga föreställer sig.

---

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?