Post entry

Banker är grunden till finansiella system, darios nasrolahi

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

darios nasrolahi kritiserar banker för att banker ger ut krediter i form av betal o kredit kort. Mycket av det du skrivit om banker och dess aktier stämmer inte alls.

För det första blir det inget kaos med krediter på kreditkort, vet du varför ? svaret är enkelt kortkredit har hög ränta och utnyttjandet av krediter på kort utgör inte ens 3-4 % av hela låne-volymet i en bank.

Hur vet jag ? jag jobbar på bank.

För det andra är nu man mycket försiktigare att bevilja ett lån eller kredit på kort, vilket innebär att kortkreditförluster kan inte påverka aktiekurser. Det kan påverka aktiekurser är större lån såsom tex bolån, billån, privatalån och företagslån framförallt. Ett stort företag kan låna lika mycket som 100-500 hushålls bolån.

För det tredje är det nya regler och direktiv från omvärlden som kommer styra finansiella system. Visst är de flesta finanskriser liknande men det ofta handlar om att man prisser på tillgångar stiger för fort och därefter kommer en smäll på käften. eller kan det handla om att maximera sin vinst genom olagliga uppgörelser som jättebanker gjort i USA när de paketerade dåliga lån i nytt instrument och sålde dessa på börser.

Gott o kort sagt håller jag inte med ett enda dugg ang banker. Bankaktier är lågvärderade på sikt. Tex bör Swedbank stiga upp till 100 kr om man skulle värdera bankensaktie efter banksektorns värdering i Norden. Men den kommer efter, vilket beror på att förra detta VD:n inte skött bolaget så bra och bankens största marknad i Baltikum haft det tuffare- Men det hat börjat gå över. Banker är stora vinnare 2011 och 20012. Du kommer att undra varför bankaktier stiger mer än övriga branscher.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?