Post entry

5 skäl varför jag köper swedbank inför rapporten - rapportbett

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

OK, gör en vild chansning... eftersom jag själv satsar kapital i aktien borde jag väl ändå skriva en rapportbetta om den. Så här kommer några skäl till varför swedbank skall gå upp på sin kommande rapport.

  1. S&P BEKRÄFTAR KREDITBETYGET A, UTSIKTER STABILA
  2. Swedbank upprepar att kreditförlusterna kommer att förbättras i år och att det är möjligt för koncernen att visa vinst. Det säger vd Michael Wolf till Reuters.
  3. SWEDBANK: Har lämnat det statliga garantiprogrammet. (MIndre utgifter)
  4. STOCKHOLM (Direkt Premium) Swedbank väntas redovisa ett resultat före skatt på -352 miljoner kronor för årets första kvartal. Det visar en sammanställning av 23 analytikers prognoser som SME Direkt gjort. Det kan jämföras med -3.357 miljoner kronor motsvarande kvartal i fjol.

    Av de analytiker som deltagit i SME Direkts sammanställning har fem stycken rekommendationen köp eller öka för aktien, medan nio rekommenderar behåll eller avvakta och tre sälj eller minska. Sex analytiker har inte angivit någon rekommendation.

  5. Punkt nummer 4 vill jag svara med punkt nummer 2. Eftersom siffrorna som förväntas är rätt dystra, tror jag swedbank kan komma att överraska, även om de kommer med en svag rapport kan den tas emot som ett posetivt tecken.
  6. STOCKHOLM (Direkt) Swedbank rekryterar Arne Berggren till så kallad senior rekonstrueringsexpert med uppdraget att leda gruppens FR&R-arbete (Financial Restructuring & Recovery). Detta är ett friskhets tecken. Företaget har tagit på allvar att ta sig ur den kredit kris, jag spekulerar att kostnaderna för rekonstruktionerna inte uppgått till vad analytikerna antar.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?