Post entry

Studsvik - insiderköp + stark köprekommendation från AFV

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

En av börsens allra hetaste aktier är Studsvik och insiderköp + köprekommendation eldar på uppgången där slutstationen, i etapp nr 1, är 70-75 kr.

Först lite TA (från 2014-02-14)

Aktien stöter på motstånd vid 49,5 kr. Här vände aktien ner den 15 mars 2012.

Aktien måste etablera sig över detta motstånd men är just nu överköpt (RSI över 80) och vi kommer att se en kortare period av vinsthemtagningar då många, som har korta vinster i aktien, vill realisera dessa. När dessa säljare är ute ur marknaden kommer aktien att på allvar börja attackera motståndet på 49,5.

När detta motstånd bryts så ser det väldigt rent ut på motstånd och aktien kan, i allra bästa fall, knalla på upp mot 70 kr under våren/försommaren.

Insider

VD köper 5000 aktier, värde ca 240 000 SEK, 2014-02-13.

VD dotterbolag köper 2042 aktier, värde ca. 96 000 SEK, 2014-02-13.

Ny stark köprekommendation

Summering av vad Affärsvärlden skriver i sin tidning imorgon:

"Försäljning av sin amerikanska verksamhet var helt rätt väg att gå för kärnkraftsteknikbolaget Studsvik. Tidningen tror dessutom att det interna lönsamhetsmålet är rimligt att nå om Studsvik lyckas med vändningen för sin tyska verksamhet, och den organiska tillväxten kan ta fart i och med nya verksamheter. Trots kursresan sedan senaste rekommendationen är aktien med de flesta mått mätt lågt värderad. Rekommendationen sätts därför till köp med riktkurs 72 kronor."

P/B

Kurs/eget kapital 0,87

Disclosure: Jag har ett långsiktigt innehav i SVIK.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?