Post entry

Bra besked från Studsvik och kursen lyfter

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Studsvik är en av mina tre favoriter på Stockholmsbörsen och aktien har funnits med i mina portfölj-förslag för åren 2013 och 2014. Igår kom en bra besked från företaget och marknaden gjorde tummen upp.

En dag tidigare än annonserat så presenterade Studsvik sitt årsbokslut.

Den stora nyheten var att man - äntligen -, efter år av bekymmer, säljer huvuddelen av sin amerikanska verksamhet till Energysolutions.

Verksamheter som säljs är Erwin och Memphis, innehavet i Semprasafe samt delar av THOR-patenten. Värdet på hela affären blev 23 MUSD vilket ger ett kassaflödeseffekt för Studsvik på 88 MSEK.

Kvarnstenen runt halsen, i form av ovanstående verksamheter är nu borta, och som aktieägare i Studsvik säger jag bara: ÄNTLIGEN.

(Ty många är de verkställande direktörer i Studsvik som under de senaste fyra åren har försökt att lösa de problemen utan att lyckas).

Denna affär borde därför ha gjorts för flera år sedan men bättre sent än aldrig.

Hur som helst, idag bröt vi motståndet med kraft och jag tror att min målkurs för 2014 (52 kr) kommer att nås redan under februari/mars.

Hittills i år har aktien stigit med 24%. Men aktien är fortfarande billig, man köper 1 kr i företaget för 0,82 kr i skrivande stund. Tekniskt ser det också väldigt starkt ut. Och jag ser ingen anledning till att den trenden inte skulle fortsätta.

Jag skall, i mån av tid, försöka att blogga lite mer frekvent om Studsvik under 2014. Det är ett företag i förändring och spännande att följa. Inte minst deras affärsverksamhet i Tyskland (där kärnkraften ännu inte har börjas att fasas ut) är viktig att följa.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?