Post entry

Starka triggers kan lyfta Lappland Goldminers

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

LGOLD är numera kraftigt undervärderat sett till nuvarande substans och framtida. Snart öppnar LGOLD en till gruva och har en betydligt högre guldproduktion nästa år.

Nästa vecka är det rapport. LGold har sålt 150 kg guld Q3 för marknadspris så intäkter har de fått.

Det pågår också prospektering i Ersmark och Pahtavara. Ett närliggande företag har gjort vissa guld Ni-xx fyndigheter nära LGolds inmutningar nära Pahtavara.

Samtidigt har LGold nyligen investerat kraftigt i Pahtavara gruvan, har orsakat lägre guldproduktion. Helt enkelt för att man fått ta av B-malmen för man ej kommit åt A-malmen. Samt att man ej har haft ström till alla maskiner.

En lönsamhetsstudie för Fäbodliden enligt Ni-xx kommer snart också troligen. En slutlig sådan.

Listbyte ska också inträffa snart till Small Cap.

Rapporten bör innehålla en del positivt. För bolaget går framåt.
Bolaget strävar efter att öka malmreserven till 5 år både i Pahtavara och Ersmark. Jag tror inte att man valt att investera miljoner kronor under Q3 om man inte hittat mer guld i pahtavara.

I Ersmark finns det guld och högre halter än Pahtavara vilket kan innebära lägre cashcost än Paht.

Botten för aktien är runt 2,20-2,35. Flera kraftiga sälj har skett men det fylls hela tiden på köpare så en bra ingångsnivå nu inför en spännande framtid är nu. Så ett köp både kort och mest lönsamt långsiktigt tror jag är dags för nu.

Rapporten nästa vecka kan visa minus men det beror på kostnader som beror på prospekteringen och uppstarten i Ersmark.

Insiders har investerat kraftigt i aktien senaste månaderna enligt ägarlistan på LGolds hemsida.

Bortsett från Fäbodliden ska aktien upp. Om det blir klart att Fäbodliden framöver blir gruva blir det ännu högre värdering. Men fram tills dess är ett tag och de triggers som finns räcker väl att lyfta kursen.

Vid internationell, P/E tal, substansmässig jämförelse är ett sammanlagt börsvärde på 300 miljoner mycket lågt.

Man bör också se till nästa års guldproduktion som kommer vara i storleken 1,3-1,5 ton guld. Utbytestester av malmen i ersmark visar på god lönsamhet så att det blir gruva i blaiken igen är bortom allt tvivel.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?