Post entry

Starbreeze studios - Nästa supernova

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ingen kan förneka att en kommande tillväxtmarknad här i Sverige är spelmarknaden. Efter några år nere i dunklet börjar vi nu kunna se uppsida.Så varför inte göra dig själv en stor tjänst genom att investera i Starbreeze studios?

Låt detta kommande inlägg bli mitt sätt att övertyga dig om att Starbreeze är den kommande jätten inom svensk spelindustri.

Här kommer en kortare introduktion av bolaget:

Bolaget grundades under namnet O3 Games i Uppsala 1998 av Lars Hagelin, Daniel Benitez, och Jens Larson. O3 Games noterades under ledning av dåvarande VD Lars Hagelin på Aktietorget som ett publikt bolag den 24 juli 2000. I augusti 2000 förvärvade O3 Games Starbreeze Studios, (vilka då var baserade i Härnösand). Starbreeze Studios bestod vid denna tidpunkt av 8 anställda med bland andra programmeraren Magnus Högdahl och musikern Gustaf Grafberg i spetsen. Ordinarie bolagsstämma år 2002 beslutade att ändra O3 Games firma Starbreeze AB.

Tidigare spelsläpp

  • 2000 - The outforce (PC)
  • 2002 - Enclave (Xbox, PC)
  • 2003 - Knights of the temple (Xbox,PS2,NGG,PC)
  • 2004 - The Chronicles of Riddick: Escepe from the butcher (Xbox)
  • 2007 - The Darkness (Xbox360, PS3)
  • 2009 - The Chronicles of Riddick: Assult on Dark Athena

Av dessa spel har "The Chronicles of Riddick: Assult on Dark Athena" varit det mest framgångsrika, utgivare för Riddick var framgångsrika ATARI.

Länk till trailern för spelet: http://www.youtube.com/watch?v=4_O7tn2eNWE Jag tycker det framgår hur talangfulla spelutvecklare vi ha att göra med i denna trailer!

Denna tråkiga information kändes nödvändig för det som komma skall.

I dagens läge jobbar Starbreeze med sitt största projekt någonsin. Project Redlime. Det sägs att spelet ska bli en "avdamning" på mega succén Syndicate från 1993. Detta kanske låter mycket för världen, men om jag säger att man gör detta ihop med självaste Electronic Arts kanske många av er tappar hakan? Tycker personligen att det kan jämföras med att för en kristen bli utvald att vara en utav de 12 lärljungarna!

Starbreeze står i skrivande stund i 0,15. Det är inte mycket som hänt dom senaste veckorna i väntan på ny information om spelet, förutom det lilla mini-rally vi hade på 60 % då spelet Redlime nu går att förhandsboka på webbhallen.se mm.

Det finns endel klara triggers i mina ögon.

  • Uttalanden från VD/Övrig personal
  • Bilder på spelet
  • Trailer
  • EA Marknadsföring utav spelet.

När dessa börjar ramla in, kommer vi aktieägare få en trevlig resa tillmötes. Andra trevliga scenarion är att Strabreeze förhoppningsvis får royalties på spelet eller att EA ser en framtid i Starbreeze och köper upp dem.

Det enda som gör att kursen hålls nere i dagens läge, är att många är oroliga om spelet verkligen kommer släppas, eftersom att det redan är försenat. Men mina oroligheter försvann i samband med att webbhallen släppte förhandsbokningen.

Slutligen bör vi komma ihåg vad som har hänt med kursen de senaste två gångerna spel har släppts. Kursen har gjort stora procentökningar. Därtill stora insider köp ifrån VD:en!

I mina ögon ett solklart case, denna supernova kommer att höras!

Kanske får jag stå och skämmas i ett hörn. Det får tiden utvisa, men i dagens läge har jag en väldigt bra magkänsla.

I all välmening

NKI

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?