Post entry

Starbreeze - offentligörande av storspel

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag presenterar Starbreeze eller snarare EA games vilket storspel som Star tecknade kontrakt på i november.

Lite överraskande är det ett spel baserat på Jason Bourne.

Pressmedelandet:

"I slutet av 2008 meddelade Starbreeze att ett nytt utvecklingskontrakt hade tecknats. Det kan nu offentliggöras att kontraktet avser ett nytt spel baserat på karaktären Jason Bourne, med Electronic Arts (EA) som förläggarpartner. Detta är det andra projekt som EA och Starbreeze nu samarbetar kring. EA har idag också offentliggjort att de har tecknat en exklusiv licens att utveckla spel baserat på författaren Robert Ludlums verk, inklusive böckerna om Jason Bourne. Totalt har Ludlums böcker sålt i mer än 290 miljoner exemplar och översatts till 32 språk sedan 1971. De tre filmerna om Jason Bourne, med Matt Damon i huvudrollen, har hittills haft intäkter på ca 8 miljarder kronor enbart från biografvisningarna. Starbreeze utvecklar den första titeln under EAs mångåriga avtal med Ludlum Entertainment.

"De framgångsrika böckerna och filmerna har gjort Bourne till en av de största actionhjältarna i vår tid. Det skall bli en spännande utmaning att utöka Bourne-världen med ett spel av samma kaliber som de övriga verken" säger Johan Kristiansson, VD på Starbreeze."

Viktigt att påpeka är att detta alltså inte är spel nummer 1 från EA utan det nya kontraktet som tecknades i november.

Synnerligen positivt för Starbreeze och dess aktieägare, dels för att Jason Bourne är lite av en annan nisch än vad Starbreeze har utvecklat förut. Dels för att EA nu har lagt ut ytterligare ett spel på Starbreeze.

Personligen ser jag en liten risk att Starbreeze kan bli ett nytt DICE och slukas hela av EA....

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?