Post entry

Starbreeze - Ny VD!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag presenterade Starbreeze en ny VD: Mikael Nermark.I beslutsunderlaget för stämman kan man läsa följande:

"Vid uppsägning från verkställande direktörens sida råder en uppsägningstid om sex månader och vid uppsägning från bolagets sida gäller en uppsägningstid om nio månader. Övriga ledande befattningshavare har en uppsägningstid på en till sex månader"

Med det sagt så har alltså detta VD byte varit känt under minst 6 månader. Helt klart en dålig kommunikation gentemot oss aktieägare. Dock så är Johan Kristiansson (avgående VDn) känd som mannen som gärna inte delger information till oss aktieägare. Han har under sin tid som VD kritiserats starkt för sin dåliga kommunikation mot aktieägarna. Från den aspekten är detta VD byte positivt!

VD bytet kom precis när marknadsföringen av deras stora spel Syndicate ska dra igång, därav dålig taiming kan tyckas.

Men samtidigt är ett nytt avtal runt hörnet, därav kommer denna övergång perfekt: mellan två avtal.

Företaget föredrar nämligen att ha med en ny VD från början än att byta mitt under utvecklingen utav ett spel.

Känslan man får är att Starbreeze tar nu steget in i den stora världen, och då vill man ha en VD med god erfarenhet som kan branchen både utan och innan.

Vilket även bekräftades mellan raderna i dagens PM:

"Vi är nu på väg in i en ny fas i en delvis förändrad bransch, och det känns bra att ha Mikael vid rodret på vår resa framåt."

Kollar man in Mikael Nermark, som har jobbat som Vice VD lite längre än ett år i Starbreeze, så har han extrema meriter.

"Mikael Nermark har varit anställd som vice VD i Starbreeze sedan november 2009 med ansvar för affärsutveckling, produktion och förläggarkontakter. Mikael har arbetat i ledande positioner i dataspelsbranschen i 12 år, bland annat som vice VD på spelutvecklaren Grin Studios och som Business Director hos distributören Pan Vision."

En annan intressant händelse idag var UBS som köpte på sig 400 K aktier mot säljsidan direkt när PM:et om ny VD släpptes.

Summa sumarum: I första anblicken kändes detta VD byta som något negativt. Men desto mer man tänkte över bytet och situationen, tog en djupare titt i Mikaels meriter, kändes det bättre och bättre med nytt firskt blod i företaget!

Känns som marknaden reagerade liknande, med att tappa och vara nere på -14 % för att tillslut stänga - 4 %.

Länk: http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=57642

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?