Post entry

Starbreeze förväntningar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det var länge sedan jag skrev något om Starbreeze nu så jag tänkte lägga ut lite förväntningar om rapporten som kommer i slutet av augusti samt även lite andra förväntningar.

Jag skulle inte bli det minsta förvånad om vi kommer se ett rally liknande det vi hade förra året i Starbreeze under hösten. Det är kanske inte så mycket nyheter på gång, men dom förväntade nyheterna som kommer kan leda till riktiga tokrusningar för aktien. Personligen kommer jag nog kliva av aktien en stund om så sker för att köpa tillbaka lite senare igen, men vi får se vad som händer.

Först skall rapporten presenteras och mina egna förväntningar ä som följer:

Prognos Q4:
Omsättning: 18 miljoner
Vinst efter skatt: 1,1 miljoner

Helår:
Omsättning: 62M
Vinst efter skatt: 5 miljoner.

Då kommer samltiga kostnader för flytten vara tagen.
Likvida medel kommer vara nästan 45 miljoner.

Prognos 2008/2009
Omsättning 80 miljoner.
Vinst efter skatt 12%: 9,5 miljoner
VPA: 0,03.

Rapporten kommer förmodligen inte sätta några större spår i aktiekursen, men några öre upp borde det göra. Dom stora nyheterna och triggersen i kursen tror jag kommer lite senare i höst med bland annat nyheter/uppdateringar kring följande:

1. Riddick realesen => spekulationen kan leda till upp mot 10 öre upp. Vi så vad som hände med kursen när Darkness realesen var.

3. Rykten kring och släpp av titeln på nya spelet beror nog mycket på vilket spel det är. Ett riktigt känd spel så många öre upp. EA har lovar att det är en riktig "gammal goding" som skall dammtorkas och spekulationer kring royalties och försäljning kan medföra flertalet %-stegringar i aktiekursen.

4. Nytt avtal. Starbreeze fortsätter anställa personal och jag tror att bolaget idag har en mycket stark förhandlingsposition bland förläggarna och kommer säkerligen presentera ett nytt guldkantad avtal snart.

Lycka till!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?