Post entry

Starbreeze

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det finns flera aktier som har fallit mycket sedan toppen under 2007. Ett av dessa är Starbreeze som numera handlas till attraktiva nivåer.

En del har hänt med bl.a. avbrutet utvecklingsavtal, svag dollar mm som slår hårt på Starbreeze´s lönsamhet på sikt.

Det positiva med Starbreeze är att företaget fortfarande växer om än i måttlig takt. Produktionsbortfallet har blivit ersatt med ett nytt och förhoppningsvis bättre avtal som än så länge är hemligt. Riddickspelet pågår och kommer säkert att mottas väl på marknaden även om försäljningen inte kommer vara på "tio i topp". Även Darkness har nu snart sålt över enmiljon exemplarer och har överlag fått bra betyg.

Dom korta negativa faktorerna för Starbreeze är framförallt den svagare dollarn som slår hårt på Starbreeze's lönsahmet. Även den pågående flytten kommer att belasta Starbreeze med en betytande investering. Det positiva i det hela är att bolaget har en stark kassa på ca 40 miljoner just nu och står starkt rustad att möta framtiden.

Att ägarbilden har blivit stabilare samt att nya uppdrag hägrar i horisonten är vad som talar till Star's fördel just nu samt den starka kassan.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?