Post entry

Starbreeze rapport

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag kom Starbreeze rapport för 2007/2007. Vad gäller resultat och omsättning var det inga större överaskningar i detta. Att resultatet på helåret skulle vara röda siffror var heller ingen större överaskning efter förra kvartalets resultat. Positivt dock att Q4 igen visar ett plusresultat.

Det fanns tyvärr annat i rapporten som är väldigt tråkig läsning och fframförallt två punkter som väcker oro hos mig som följer bolaget.

1. Storprojektet med Vivendi har avbrutits. Detta var det största projektet Starbreeze har haft och är nu helt borta. Dels har Star blivit kompenserade av Vivendi med utökat Riddick projekt och kan lägga all sin personal på detta projekt för tillfället. Detta tror jag enbart gäller en kortare period och nu måste Starbreeze verkligen bevisa att dom är så eftertraktade som dom påstår att dom är på marknaden. Inom 1 månad måste ett nytt projekt kontakteras.

2. Darkness försäljning. Trots hyfsade recensioner så säljer spelet dårligt och inga royalties kommer förmodligen att betalas ut. Detta är också kraftigt under förväntan. Att royaltien inte skulle bli så stor som många har fabulerat om kan dom flesta vara eniga om, men att försäljningen är såpass dårlig är oroväckande.

Överlag en stor besvikelse på dagens rapport och min riktkurs för 2007 sänker jag till 0,25. LÅngsiktigt behåller jag dock mina prognoser om Starbreeze snabbt kan bevisa att dom är eftertraktade på marknaden.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?