Post entry

Spiffx - Innovativ Bettingbolag

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Spiffxs erbjuder ett unikt koncept inom spelbranchen som kallas för Spiffindex. Det går ut på att spelaren kan spekulera i oddsens rörelse. Spelaren satsar pengar på om de tror att oddsen kommer att sjunka eller stiga. Spiffex är det första och enda företaget på denna marknaden som erbjuder den typen av tjänsten.

Bolaget erbjuder även en annan tjänst (Darkpool) där spelarna kan skapa sina egna odds och därefter sälja dessa. Marknaden för denna tjänst består av fem bolag där Betfair är den ledande bolaget med ett BV på 45 miljarder kr, därefter kommer Betdaq som värerades mellan 7-10 miljarder kr 2012. Resterande är de nystartade bolag som är Spiffx, Smarkets och Matchbook.

Det unika med bolaget är att de inte anser sig vara konkurrenter till de andra bettingsbolag då deras affärside är att skapa ett nätverk för Spiffindex där andra bettingsbolag kan kopplas ihop till Spiffindex och därmed använda denna tjänsten. Spiffindex fungerar som ett plattform för andra bettingsbolag.

Videolänk:
http://www.spiffx.se/media/videos
I videolänken ovan finns flera presentationer om bolaget, där de också beskriver om varför de väljer att sammarbeta med andra bolag.

Som sagt så är Spiffindex är ett nytt betting system på marknaden och med tiden så kommer den att avgöras av gamblers om den är passande för deras spel.

Ett sätt att avgöra om tjänsten är efterfrågat är att spåra omsättningen som görs under spelmatcher. Detta kan göras enkelt genom att bara summera spelsummor som visas under matcher, det var ennu enklare fram tills igår efter att de har fått feedback. Man kan se omsättningen, dock är beloppet synlig bara fram tills några minuter efter matchens slut.

Hur som helst så har jag observerat omsättningen som har gjorts under 14 dagar (mellan den 10-24 januari). Den totala omsättningen hamnade på 1 912 000 kr, vilket ger en daglig omsättning på ca. 136 500 kr. Omsättningen under dessa 14 dagar kan ses som en stickprov och användas i syfte för att prediktera dagens omsättningsökning till relation med de gamla värden. Den tidiga omsättningen i Spiffx var 9Mkr för Q3 vilket är blev en ökning med 16% sedan Q2. 9mkr innebär att daglig omsättning hamnade på ca 100 000 kr (9Mkr/90dagar).

Om man nu lägger in dessa värden i relation till varandra genom att ta en kvot mellan dagens omsättning från stickprovet med den tidiga omsättningen så kan man få ut omsättningstillväxten i bolaget.
136500/100000= 1.365 <-- innebär att dagens omsättning är 36.5% högre än vad den var under Q3 2015.

Den predikterade omsättningen går också i linjen med den tidiga omsättningstillväxten på 16% kvartal till kvartal.
Man kan alltså redan nu spåra omsättningstillväxten och därmed tolka detta som en ökad efterfråga på Spiffxs tjänster.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?