Post entry

SpectraCure - Fas2 bolag med 100% i behandlings effekt

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Bolaget har hittills uppnått 100% i behandlings effekt, av de patienter man behandlat med optimalos. SpectraCure har som eget mål 90-95%. Strålbehandling har ca 68%. I denna del tänkte jag fokusera på resultaten, kassan, faserna och Katarina Svanberg. Ofta nämns det mycket felaktigheter ang bolaget. Dessa är bla kostnader mot kassan och varför det är stor skillnad mellan SpectraCure och Biotech. Vilken Fas bolaget befinner sig i. Till sist men inte minst, forskaren Katarina Svanberg

SpectraCure

Är idag ett Fas2 bolag. Bolaget startade Fas2 9 april 2019.

Fas1 är färdigbehandlad med 11 patienter. Alla patienter följs upp under 12 månader, dess uppföljning genomförs med magnet röntgen, psa och biopsin (vävnadsprov).

Tills endpoint på 12 månader och biopsin tagits är alla resultat preliminära. Även om bolaget kan säga att tumören är utslagen och full behandlingseffekt uppnåtts. Man kan inte säga annat än, att dessa är preliminära enligt FDA.

Bolaget har hittills behandlat och rapporterat 5 patienter med optimaldos. Dessa behandlingar har hittills nått full behandlings effekt enligt mr och ett väl sjunkande psa värde. Så dessa anses som klar behandlade.

Parallellt med dessa provtagningar, så pågår Fas2. Man har rapporterat att man startat med 1 st patient i Fas2.

Bolaget har valt att klumpa ihop ex antal behandlade patienter och patient resultat. Så när man behandlat ex antal patienter så rapporterar men dessa och likaså med alla resultat. Detta har varit en rekommendation från ansvariga läkarteam, för att de vill jobba så.

London sjukhuset, är också mer konservativt med att släppa enskilda patienter. Men detta kan göras vid vissa förbestämda tillfällen. Dessa tillfällen, det är vid tex vetenskapliga konferenser.

Dessa kan också vara genom att parter eller uppköpare vill ha tillgång till underlag.

Man kan inte jämföra SpectraCure med Biotech bolag, vilket många ofta gör och detta väldigt felaktigt. SpectraCure ser via alla de enskilda behandlingarna vilket resultat man åstadkommit. Detta gör man oftast, eller aldrig inom Biotech.

Kassan

Bolagets kassa var efter q1 ca 42 miljoner. Man har en inlösen av To3 i november som bör ge ca 37 miljoner.

42.000.000 Kassa

2.800.000 Vinova

5.000.000 Eurostar

37.000.000 TO3 november 2019

Så slår man ihop alla pengar som bolaget har tillgång till framöver, så är det ca 86.800.000:- (minus kvartal 2)

Kvartalsvis så ligger burnraten på 3-5.000.000:-. Allt beroende på vilka kostnader man tar i respektive kvartal.

Varje behandling som bolaget och dess läkarteam genomför kostar ca 500.000:-, kassan är beräknad att räcka till mitten av 2021. Kassan ska räcka enligt alla beräkningar, för hela Fas2 och en bit inpå Fas3.

Bolaget och dess läkarteam, avgör när man nått upp till full statistiskt underlag i Fas2. Detta kan vara allt mellan 10-15 patienter. Man får då även betänka att man redan behandlat med den optimala dosen i Fas1 och dessa kan statistiskt räknas in.

Bolaget har heller inte begärt bemyndigande om att emittera aktier på senaste bolagsstämman i Maj.

"Vi gick in i Q2 med ca 42 MSEK i kassan. I november 2019 beräknar vi få in ytterligare ca 37 MSEK från bolagets TO3, med tillförseln av detta kapital förväntar vi oss kunna finansiera hela fas 2 och uppstarten av fas 3. Därefter är förhoppningen att hitta en samarbetspartner eller att bli uppköpta av en större aktör."

"Om vi väljer att genomföra vägen till marknaden på egen hand motsvarar produktionskostnaden av 100 st instrument 20 MSEK. Görs 100 behandlingar/maskin/år innebär detta totalt 10 000 behandlingar/år, 2 behandlingar/vecka, vilket motsvarar en intäkt om 350 000 000 €, ca 3,5 MDSEK."

Detta ger Spectracure ca 15% av marknaden, endast inriktat på återfallspatienter av prostatacancer. Bolaget har som uttalat mål att nå 60% av den marknaden. men detta nås enklast via uppköp eller partnerskap.

Ovan ser ni en väldigt lågt räknat antagande om vad intäkten skulle kunna vara vid 15%. Med en partner eller uppköp så skulle detta påskyndas rejält. Detta på en marknad för återfall, där det idag inte finns några bra alternativa behandlingsalternativ.

Katarina Svanberg

Katarina Svanberg är en av personerna som ligger bakom forskningen. Hon är också ytterst ansvarig för studien för SpectraCure.

Katarina och hennes man Sune har forskat kring metoden i över 30 år.

– Det är fantastiskt roligt att vi nu efter så många år har nått en punkt, där vi faktiskt kan visa att behandlingen har en god effekt på tumörer i prostata. Inte minst eftersom vi till en början behandlar patienter som fått återfall efter att de tidigare har behandlats med joniserande strålbehandling. De här patienterna har idag oftast inget annat alternativ än att sättas på hormonbehandling, som har biverkningar som starkt påverkar livskvaliteten.

Jag ser fram mot fortsättningen av det kliniska arbetet med återfallspatienterna under det närmaste året. På lite längre sikt handlar det om att lansera SpectraCures produkt för den här patientgruppen, och dessutom att utvidga marknaden till att omfatta även förstahandsbehandling av primärprostatacancer. Där finns en jättestor potential. Vi har även sneglat på andra cancerformer som bukspottkörtelcancer och cancer i mun- och halsregionen, men först kommer företaget att fokusera på att lansera produkten för prostatacancer.

Katarina Svanberg

Hon har även uttalat sig väldigt starkt positivt om SpectraCures behandlings resultat. Dessa i form av;

Revolutionerande, "kanske" den starkaste studien som just nu pågår.

Hennes ord väger väldigt tungt, hon som person är väldigt konservativ och aldrig tar ut något i förväg eller framförallt uttalar sig inte.

Men med hennes engagemang i studien och även all korrespondens med samtliga läkarteamen, gör att hon ser effekterna av behandlingarna som inte vi vanliga människor ser.

Triggers framöver

Antal patientbehandlingar i Fas2

Resultat från patientbehandlingarna

Vetenskaplig konferens 28/6-4/7

Det som enligt mig är den största triggern. Det är när vi behandlat 5 patienter eller fler och dessa kan påvisa full behandlings effekt.

Dessutom är det även detta som en köpare eller partner vill kunna se. Man vill se att den goda behandlings effekten består över fler patienter. Denna fas som bolaget befinner sig i just nu, det är kanske den mest spännande i SpectraCures historia.

Det kan gå fort framöver. Så enligt mig så är det helt rätt med en uppvärdering framöver.

Detta är en världsprodukt och tänk att det ännu en en gång är svensk forskning.

Källor och länkar

 SpectraCure erhåller ytterligare forskningsbidrag genom Vinnova SpectraCure: SpectraCure har tillsammans med Lunds universitet tilldelats ett forskningsbidrag om 2,8 miljoner kronor från statliga Vinnova. Forskningen anknyter till det forskningsprojekt som SpectraCure under 2018 gick in i med bidrag från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, Wallenberg Centre for Quantum Tec ... Publicerad: 2019-06-05 09:11 av Cision   Inte

 SpectraCure publicerar investerarbrev SpectraCure: SpectraCure publicerar ett investerarbrev bifogat i pressmeddelandet samt på sin webbplats www.spectracure.se. (https://spectracure.se/sv/) Publicerad: 2019-06-12 13:50 av Cision    Photodynamic Association World Congress som hålls den 28 juni - 4 juli i Boston, Massachusetts, USA.Käl

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?