Post entry

Snart rankas du

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Här kommer lite info från redeye.se-redaktionen. Förhoppningsvis redan den är veckan kommer vi att lansera ett creditsystem (bonussystem). Credit-poäng kommer att tilldelas aktiva användare på sajten. En skriven andvändaranalays ger ett visst antal, en blogg ger ett visst antal poäng, antal läsare av blogg och analyser ges också poäng liksom det betyg som läsarna gett analysen. Det här betyder att alla användare (certifierade såväl som ocertifierade) kommer att rankas. Creditsystemet är ett första steg för att premiera aktiva användare och göra en ranking av dessa. Längre fram i höst kommer vi bygga in funktioner där träffsäkerhet kommer att premieras i creditsystemet. Därefter avser vi också kunna använda intjänade credits på olika sätt, tex köpa biocheckar eller resecheckar!? Vi har en del tanke- och utvecklingsarbete kvar och tar gärna emot din feed-back. Men det första steget tas alltså förhoppningsvis redan den är veckan (peppar, peppar).

Så lite om börsläget: Läget ser ut att ha lugnat sig en hel del, åtminstone på aktiemarknaden. Men skenet kan bedra. Volatiliteten är fortfarande extremt hög (VIX-index) historiskt. Försöker scanna av utländska medier några gånger per dag och inget vittnar ännu om att bankerna börjat hålla en mindre restrektiv inställning till att låna till varandra. Snarare tvärtom. Igår kom en ganska brysk varning exempelvis från tyska Landesmann (se www.ft.com - tack för tipset Vikby45). Proppen i kreditsystemet har inte lossnat nämnvärt som det verkar. Vissa menar att kreditsituationen i sig är ganska harmlös och av övergående karaktär, medan inflationen är det verkliga hotet. Den synpunkten har jag mycket svårt att förstå. Men en lägre kreditvilja bland bankerna så är det väl snarare deflation i kombination med ve och fasa svagare ekonomisk tillväxt som är hotet.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?