Post entry

Snart i mål

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ny rekrytering är sista pusselbiten för att ta Lumito till den globala marknaden.

I min förra text skrev jag om Lumitos potential inom branschen "vävnadsdiagnostik". Vi har sett aktivitet i form av bland annat presentationer, gjorda av tf. VD Urban Widén. I dessa presentationer har det tydligt framkommit att man sitter i diskussion med andra företag. Om det handlar om partnerskap eller uppköp, är ingen som vet...än! Det är en tidsfråga som vi snart får reda på! Att Lumito presenterade bolagets nya VD den 27:e november får alla frågetecken att bli utropstecken! Mattias Lundin ifrån Cellavision blir Lumitos nya VD!! Detta är galet bra och en otroligt stark indikation på att något riktigt, riktigt bra ligger runt husknuten. Mattias Lundin är erfaren och har jobbat inom hälso och sjukvårdsbranschen på global nivå. Han kommer som sagt ifrån svenska Cellavision som erbjuder marknaden bildanalyssystem för diagnostisering av bland annat blod. I detta bolag är han idag "VP Global Sales" och har därmed ett stort kontaktnät.

Mattias kommentar i pressmeddelandet: Det skall bli spännande att börja på Lumito och sätta mig in i de möjligheter och utmaningar som finns såväl kortsiktigt som strategiskt. Företaget har en innovativ och unik teknologi som fyller ett tydligt marknadsbehov av snabb och säker diagnostik och som skapar stort värde hos patologer i kampen mot bland annat cancer. Jag ser fram emot att jobba med Lumitos duktiga medarbetare, styrelse och framtida kunder, säger Mattias Lundin.

Jag ska inte "babbla" massa siffror och statistik. Men, vi har en miljardmarknad där Lumito har satt ett lågt mål, att ta 5% av marknaden, vilket motsvarar en omsättning på cirka 3 miljarder kronor årligen tills år 2025, enligt Urban Widén. Bolaget sitter just nu på välfylld kassa med cirka 50 msek, varav 45 msek är ifrån en riktad emission. Nästa år har bolaget dessutom ytterligare 72.4 msek via TO3. Mycket starkt inför framtiden, med kommande lansering etc!

Om vi nu ska vara realistiska, så ser vi idag en fylld kassa, en färdig kommersiell design där man har implementerat mjukvaran i produkten. Patologerna gör dom sista finjusteringar som behövs. Vi har en snart färdig validering gjord av patologer. Vi har CE-märkning som lär komma kort efter valideringen är klar = Kommersiellt färdig produkt som är redo att skeppas till laboratorium runt om i världen. Lägg här till bolagets nya rekrytering Mattias Lundin. Ser vi en ren övergång ifrån Cellavision till Lumito, eller finns det någon koppling mellan bolagen? I min värld har inte Lumito gjort någon "head hunt" av Mattias. Utan Lumito och Cellavision har tillsammans suttit vid förhandlingsbordet och haft diskussion hur saker och ting skall se ut. Ser vi ett uppköp eller samarbete? I min förra text skrev jag att personligen tror jag på uppköp. Och jag står kvar med den tanken. Att Mattias Lundin ifrån ett bolag likt Cellavision skulle bli VD i ett "småbolag" som Lumito är enligt mig inte sannolikt. Jag tror att vi ser en så kallad "due diligence" som mer eller mindre redan har påbörjats, inofficiellt sett. Dock gör man det officiellt med Mattias tillträde som VD i början av 2021. Ifrån tillträdande datum kommer vi se saker hända i en rykande fart!

Med all den fakta och information som finns, är detta case en "no brainer"!

Källa/referenser:

www.lumito.se

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2020/11/27/lumito-ny-vd-i-lumito-ab.html

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2020/10/27/lumito-nya-bilder-fran-produkt-med-kommersiell-design.html

https://m.youtube.com/watch?v=EG38sxsnWm0

Disclaimer:

Denna text är baserad på fakta men också personliga åsikter och tankar. Jag äger aktier i bolaget. Om du är intresserad av ägande I Lumito, införskaffa egen information.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?