I dag är omsättningen på Stockholmsbörsen så låg att det är skrämmande.
Vad händer. Uppenbarligen vågar ingen köpa och inte heller sälja. Alla ligger still och väntar.
I detta läge med denna minimala omsättningen borde det var mycket lätt för mäklarna att påverka kursrörelserna. Då får vi plötsligt inte se de olika affärerna.
Varför har inte Finansinspektionen, Riksbanken, för att inte tala om regeringen och riksdag protesterat mot nyordningen.
Före 1990-talet var det förbjudet för de svenska bankerna och mäklarna att handla i eget lager, som det hette.
De enda affärer som var godkända var att de som det gavs order om från utomstående kunder. Det var väl ett mycket bra system.
När mäklare och banker fick rätt att köpa och sälja på börsen utan att de fanns kunder så steg omsättningen. Det var syftet med det hela. Det skulle bli lätt får fram för allt småkunder att få sina aktier sålda.
Men det som också hände och som sattes i system av Carnegie för några år sedan, det var att bestämma dagens aktiekurs genom att slänga ut köp- eller säljorders vid start klockan 09.00.
Kom det plötsligt flera hundra tusen aktier som såldes snabbt till kursen säg 25 kronor. Då gick aktien ner direkt efter. Alla såg riktningen. När kursen kanske efter en halvtimme var nere i 24.50 då gick Carnegie in och köpte lika många. Då ändrades kursen uppåt. Så sälde man igen o.s.v.
Kursen manipulerades. Detta påpekades av många och Carnegie gjorde ingen hemlighet av det här.
- Det är helt enligt reglerna, hette det från Carnegie.
Det var väl inte det riktigt. Förra året kom ju kritik från Finansinspektionen.
Det otäcka var ju att Carnegie samtidigt handlade i optioner och gav ut och satte kursen på egna warrants.
I dag måndagen den 2 juni är kursen mycket lågt. Vilka är Carnegie i dag, vilka manipulerar på vår svenska börs, förlåt, vår amerikanska börs.
Är det någon som bryr sig!