Post entry

Skistar - liverapport från verkligheten

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Sitter just nu i Sälen efter en kald men god dag i backen. En vindpinad förmiddag med storm på toppen som har bitit sig genom alla kläder som fanns på kroppen. Tänkte reflektera lite över Skistar.

Har nu varit i Sälen V6 några gånger nu och undrar lite hur det går för Skistar i år. Föregående år har det varit rätt mycket folk på dom flesta ställerna runt om i Sälen (eller åtminstone där vi har varit). I år ser det lite ut så här:

Stugorna: Verkar finnas en hel del ledigt , vi bor några hundra meter från backarna i Hundfjället och här är flera lägenheter lediga...Tycker mig minnas att så inte har varit fallet förut, men jag kan ha fel.

Backarna: Mindre folk än vad det känns som det har varit här förr denna vecka, framförallt hörs det mycket mindre danska i år. Månne tro att danskarna väljer andra håll att åka på skidsemester (och för Skistars del då förhoppningsvis Trysil eller Hemsedal) på grund av den starka kronan? För vädret har varit mycket bra hela veckan och folk borde inte stanna inne.

Restauranger och kafér: Värmestugorna är fulla som vanligt, men väldigt många med termos...Det är även folk i kaféerna och våffelstugorna, men i restaurangerna verkar det vara glesare...bokade själv bord tills imogon igår och fick till svar när jag frågade om någon speciell tid att "kom när Ni vill för det är veäldigt lungt"...Lite oroväckande, men å andra sidan å tycks det mig som dom har höjt priserna rätt mycket senaste par åren så kanske inte så konstigt.

Skidskolor mm: Många barn och det verkar gå bra, men endå inte riktigt fullt. Vi bokade när vi kom upp och det var inga problem att få plats. I vissa grupper verkar det inte vara mer är 2-3 barn, med som sagt överlag rätt mycket med barn.

Detta med reflektioner över hur verksamheten kanske går rent lönsamhetsmässigt, men nu till en aktieägares reflektioner.

Vi tillbringar våran tid i Hundfjället och måste säga att servicevänligheten och hur Skistar och framförallt alla dessa ungdommar som arbetar här (för det är mest ungdommar) är helt klanderfritt. Anläggningarna fungrar mycket bra, personal är trevliga och tillmötesgående och inga sura miner någon stans. Bra jobbat Skistar...hoppas även att verksamheten utvecklas bra rent ekonomisk (även om det inte riktigt verkar så just nu)

Trevlig helg.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?