Post entry

SKF B - kullagertillverkarens styrka och svaghet

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

SKF levererade en rapport som var rekordartad. Samtidigt meddelar VD att det inte kommer att gå lika bra i fortsättningen. Eftersom att SKF nu värderas i likhet med övriga bolag, finns förmodligen bättre investeringar.

Tom Johnstone vd och koncernchef kommenterar på följande vis:

Det som varit:

“2008 var ett mycket bra år för SKF med rekordförsäljning och rekordvinst. Efterfrågan på marknaden försvagades dock betydligt mot slutet av året. Under fjärde kvartalet fortsatte affärerna på fordonssidan att försämras och en negativ utveckling sågs även bland flera industrisegment."

.

.

Om framtiden:

.
"SKF har påbörjat aktiviteter för att anpassa sin kapacitet och kostnadsbas globalt. Nu i början av 2009 är efterfrågan alltmer osäker och den vikande trenden kommer troligtvis att fortsätta. Volymnedgången, jämfört med samma period föregående år, kommer sannolikt att bli större under första kvartalet än vad vi såg under fjärde kvartalet 2008."

.

Åtgärder:

"Vi minskar tillverkningen mer än försäljningen för att både reflektera den nya efterfrågan och för att reducera varulager.”

.

Slutsatsen blir att än så länge bör man vara försiktig med att köpa SKF, rekordresultatet till trots. Här gäller regeln, att när toppen är nådd blir det förmodligen svårt att överträffa detta en tid framöver.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?