Post entry

Analytikerna överskattar hela tiden

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nu är det bara fyra dagar kvar till avresan till Torekov. Längtar till söndag. Cyklade i stan och upptäckte att många affärer har försvunnit. Många lokaler står tomma. Det är lågkonjunktur i Sverige, och den kommer troligen att stanna kvar ytterligare 2 år till. Hyran för lokaler har gått upp ganska mycket och det är därför många butiksinnehavare inte har råd att betala höga hyror. Det kunde ha varit smart om hyresförvaltarna gått med och sänker hyresavgifter tills konjunkturen vänder upp. Synd att hyresförvaltarna inte tänkt på det innan. Gjort är gjort!

Jag studerade börsutvecklingen, och det har kommit en negativ statistik från USA. Orderingången på varaktiga varor i USA har sjunkit med 2.5 procent i juni. Det är klart negativt för börsmarknaden med tanke på den senaste tidens uppgång. Börsen borde rekylera ner med 2-3 procent på beskedet. Men börsen backade ganska lite - väldigt lindrigt.

Vad är det för idioter på marknaden som inte förstår negativa signaler. De lyssnar inte på varningssignaler. Det är problemet!

Hämtar nyheten från Direkt som jag inte begriper på häpnadsväckande analytikerna som kommenterar så här med oroliga rösttoner:

_"Terminerna pekar ned inför att handeln i New York ska inledas på onsdagen på oro för att den senaste tidens uppgång ska ha skapat för höga förväntningar på den ekonomiska utvecklingen samt efter svagare statistik än väntat.

"Rallyt har varit överdrivet. Bolagsresultaten var bättre än väntat men ekonomisk data samstämmer inte riktigt", sade Natalie Ramsauer, analytiker på Schollerbank, till Bloomberg News"._

De har medvetet bidragit börsen till höga nivåer utan att lyssna på svaga siffror och rapporter. Analytikerna har skruvat ner förväntningarna rejält i syfte tjäna mycket pengar på positiva resultatsiffror (som i verkligheten mycket svagt). Många bolag har sagt till marknaden att de ser inga positiva glimtar i de kommande kvartalen. VD:ar har varit ärliga mot marknaden. Men analytikerna och mäklarna körde upp börsen till höga nivåer och skapar större osäkerhet för många investerare och småspararna. Men jag har fått många av mina vänner och släktingar sålt av aktier och fonder i måndags.

Man kan också titta på de tyska konsumentpriserna har sjunkit med 0.1 procent från mitten av juni till mitten av juli. Analytikerna räknade med att tyska konsumentpriser skulle stiga med 0.2 procent. Det visar sig att återhämtningen blir långsammare, och inte snabbare. Det innebär att många högvärderade aktier kommer att korrigeras nedåt med 20-30 procent. Det kommer att göra under tredje kvartalet.

Det är oerhört märkligt att börsen inte faller stort på dåliga statistiksiffrorna finner jag marknaden inte en sund marknadsplats just nu. Detta är ett rävspel med många luriga och skojiga analytiker och mäklare som styr börsmarknaden.

Titta gärna på SKF:s konkurrent Timken som inte klarade förväntningarna. De redovisade med förlust på -0.21 dollar per aktie och ser inga ljuspunkter för de kommande kvartalen. Det är konsekvenserna av den globala recessionerna som kommer att bli större. Detta borde sänka SKF omedelbart. Men SKF-aktien handlas till 103.25 kronor alltså lite högre än gårdagens kurs. SKF har ett p/e-tal överstigande 30. Det är en högvärderad aktie. Undvik aktien!

Jag är väldigt skeptisk till börsen sedan 1 månad tillbaka. Anser att analytikerna har överskattat rapporter och resultat. Värderingarna är mycket höga så därför ska man inte investera aktier.

Må så gott,

Oskar Fredrik

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?