Post entry

Skanska på intressanta nivåer

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Byggjätten Skanska gynnas mycket starkt av stimulanspaketet som Obama-adminstrationen arbetade fram. Obama satsar stort på infrastrukturen där Skanska är väldigt specialiserade på bygg i anpassning till klimat. Obama har tidigare deklarerat för marknaden att administrationen föredrar byggbolag som satsar hårt på klimatvänligt bygg. Skanska är ett av de största byggbolagen i USA som satsar på klimat och anpassning till miljö. Skanska har stora möjligheter att håva in flera order i USA. Räkna med det!

Hämtade artikeln som ni kan läsa här:

_"Chefen för Skanskas affärsområde USA Civil Rich Cavallaro ser en fortsatt god utveckling framför sig. I det senaste numret av Skanskas tidning Worldwide konstateras att Civils marginal under fjolårets nio första månader blev 6,2 procent och för det tredje kvartalet enskilt 8,4 procent. Frågan är om det är möjligt att upprätthålla detta?

"Vi känner oss säkra på att vi kan bibehålla den goda utvecklingen. Den stora utmaningen blir den extrema konkurrensen vi kommer att möta de kommande åren. Den kommer att minska den generella potentialen att nå dessa rekordmarginaler. Det som potentiellt kan komma att påverka 2009, och som ligger utanför vår kontroll, är annullerade projekt vilket just nu är omöjligt att förutspå", säger Rich Cavallaro som tillträdde sin post vid årsskiftet.

Även frågan om hur USA Civil påverkas av den finansiella krisen behandlas:

"Majoriteten av vårt arbete sker mot offentliga instanser så det är en låg riskprofil", konstaterar Rich Cavallaro.

Han beskriver hur Skanska gått igenom alla sina projekt och identifierat de orosområden som finns.

"Vi bevakar dessa mycket noggrant. Vi har en viss exponering mot våra underleverantörer och större materielleverantörer och även dessa bevakas noga", säger Rich Cavallaro.

Sal Mancini, som hade affärsområdesansvaret fram till årsskiftet, säger också till tidningen att Civils infrastrukturverksamhet kommer att få ett "massivt uppsving" under de kommande två till tre åren. Som bakgrund till sitt uttalande lyfter han fram det faktum att USA historiskt brukar vara välvilligt inställda till infrastrukturinvesteringar för att stimulera ekonomin, särskilt under demokratiskt styre.

Vidare pekar Rich Cavallaro på att USA Civil avser att utöka sin serviceverksamhet i alla befintliga regioner. På sikt kommer bolaget även att se över möjligheterna att utöka sin geografiska närvaro genom förvärv."_

Det är oerhört intressant att se hur marknaden värderar Skanska i dagens börsklimat. Aktien är fortfarande lågvärderad enligt värderingsanalys. Aktien befinner sig i ett intressant område där aktien pendlar mellan 75-77 kronor. Aktien har nu stora möjligheter att bryta sig igenom 80 kronor för att fortsätta stiga mot 92-93 kronor. nu har stora möjligheter att bryta sig igenom 80 kronor. Nästa motstånd ligger på 90-92 kronor.

Väntar på ordern från USA!

Må så gott,

Oskar Fredrik

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?