Post entry

Mina flummerier

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det var länge sedan jag skrev på sidan, så det känns som det är läge att göra en uppdatering av portföljinnehaven.

Såg att Remium skall börja följa SJR lite närmare (www.introduce.se). Positivt för bolaget att det får lite mer uppmärksamhet (även om man säkert betalar en slant för det). Ser att prognosen (Remiums) för omsättningen ligger på samma nivå som undertecknad. Dock har jag lite större förhoppningar när det gäller den sista raden, men samtidigt är det ju desto roligare att bli positivt överraskad. Min målkurs på 75 kr håller jag fast vid - nej jag har inte cashat in ännu.

Köpte ju på mig en härva konsultaktier i januari som pinnat på relativt bra jmf med index. Tror de kommer att fortsätta att överraska marknaden under kommande kvartalsrapporter. Det är nog ochså första gången som jag och Löparn är ägare i samma aktiebolag (Avega). Inte trodde jag att vi skulle hamna i samma kupé ;) Semcon, Sigma, Addnode och Prevas är några av "mina" andra konsultbolag.

Själv hade jag nog räknat på en mer positiv start på året när det gäller börsen generellt. Själv har jag försökt fokusera på bolag som har sin intjäning i kronor, för att minska risken för valuta bakslag. Nu under Japan "krisen" kunde jag dock inte hålla mig utan gick in i WeSC igen. Tycker att ett företag som växt med mer än 20% de senast åren har drabbats oförtjänt av att valutakurserna gått emot. Tyckte Greger verkade närmast frustrerad över marknadens dom i senaste intervjun på Remium. Får de ordning på USA samtidigt som tillväxten håller sig kring 18-20% + prishöjningar så tror jag aktien till hösten hittar tillbaka till 110:- nivån. Det är bara för billigt för att stå utanför.

För övrigt tror jag att Japan-krisen var den "blow-out" som marknaden behövde för att ta sats mot högre höjder. Visst var Tzunamin förskräcklig för de drabbade och Japan som nation. Samtidigt tror jag inte det kommer att påverka tillväxten i ett globalt perspektiv.

I det stora hela är jag positiv till resterande delen av börsåret 2011.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?