Post entry

Det börjar dra ihop sig

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I morgon är det dax för Betssons bokslutsrapport. Q4 är ju bolaget bästa kvartal och man flaggade redan i förra rapporten att kvartalet börjat starkt. Frågan är hur mycket ökade marknadsföringskostnader man tagit under kvartalet och om avmattningen som Svenska spel anger också drabbat Betsson. Branschen har ju dessutom diverse hot om blockering av sajter från länder som Turkiet, Norge, Tyskland, Holland och Frankrike vilket det ska bli intressant att höra bolaget kommentera. Jag har fått lite kalla fötter efter Borgrapporten och minskat lite i Betsson för att istället öka i ACAP-invest som numera är mitt klart största innehav. Jag tycker att ACAP är synnerligen intressant och man har ju dessutom 9,50 per aktie i utdelning som antagligen blir rakt ner i fickan för det måste väl bli gratis pengar på den här nivån eller...?

Mer om ACAP i min användar analys:

http://www.redeye.se/medlemsanalys/20268

Jag noterar även att Avanza pension nu är näst största ägaren i SJR enl uppdatering. Avanza hade ju ansvaret för introduktionen. Man kan undra hur det går med optionerna som skulle ha lösts i dagarna för 32 kr d.v.s över dagskursen. Frågan är om marknaden överdrivet konjunkturoron för företaget nu med en direktavkastning över 10 % och kassajusterat p/e neråt 6 och detta för ett företag som visar fin tillväxt.

http://www.sjr.se/borsen/Aktieagarlista.pdf

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?