Post entry

Sivers IMA - det händer nu

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Sivers IMA (aktietorget) går nu in i en mycket spännande period. Lyckas bolaget sälja in sin högfrekvenskonverter till någon av de stora mobilnätsleverantörerna kan vi vinka adjö till dagens kursnivå för gott.

Ett litet bolag på aktietorget som visar upp förluster i 10-miljonersklassen på årsbasis är kanske inte av den typ där man ska satsa allt för stor del av sin portfölj, men detta kan vara ett riktigt guldkorn. Avgörandet om det blir succé eller flopp kommer att visa sig inom en ganska snar framtid, kanske redan nu i sommar men troligtvis senast Q1 2014 vilket gör att aktiekursen har utrymma att stiga rejält på ren spekulation ett ganska gott tag framöver.

Sivers är vid nuvarande aktiekurs på 4,20 kr värderat till 58 miljoner kronor. Bolaget verkar inom 3 områden: Signalkällor, radarsensorer och millimetervågsprodukter. De två förstnämnda går med vinst och att bolaget som helhet dras med förluster kan häröras till att stora pengar satsas i produktutveckling och marknadsföring av millimetervågsprodukter. Det är också inom detta segment som bolagets stora potential finns då marknaden för dessa produkter väntas komma igång runt årsskiftet 2013 - 2014 för att därefter fortsätta expandera i takt med att trafiken i mobilnäten ökar.

Sivers IMA försöker alltså att sälja en produkt som bidrar till att öka trafikkapaciteten i mobilnäten, och denna produkt, en högfrekvenskonverter, är tänkt att byggas in i en typ av basstationer som tillsammans med mycket annat utgör dagens mobilnät. Frågan är bara om jättar som Ericsson, NEC, Intel, Nokia-Siemens och Huawei kan tänka sig att köpa denna produkt av ett externt bolag eller om de väljer att satsa på att utveckla liknande lösningar "in-house"? Sivers ligger i framkant av utvecklingen, även om det inte saknas konkurrens på marknaden, men faktum är att åtminstone 3 av de 5 största bolagen inom segmentet faktiskt testar Sivers utrustning och har gjort så sedan drygt ett år tillbaks. Tiden från inledande tester till beslut om kontrakt brukar normalt ligga på 1-1,5 år så med andra ord kan mycket spännande nyheter vara på ingång.

Skulle Sivers få bli leverantör till någon av de ovan nämnda mobilnätsleverantörerna så kommer bolaget snabbt att förvandlas från en förlustbringande verksamhet till en riktig kassako. Axier.se ser i sin analys från 7:e juni i år en möjlighet till vinster efter skatt på bortåt 70 miljoner kronor redan 2015, förutsatt att bolaget lyckas sälja in sin utrustning till åtminstone 1 stor nätverksleverantör. Vad som då har hänt med bolagets värde i detta scenario överlåter jag till andra att räkna på men helt klart är uppsidan betydande, för att inte säga enorm!

Som alla vet är hög potential allt som oftast förenat med hög risk, så inte för stor del av portföljen! Har själv gått in med en liten slant och trots att det inte är något av mina större innehav är det definitivt ett av de mest spännande. Och som bolaget själva säger i sin senaste kvartalsrapport, ”det händer nu”.

Jag har skrivit detta för att få fler intresserade av detta spännande bolag. Jag vill rekommendera er att läsa på ordentligt om bolaget, både på deras egna hemsida men också Axiers analys och forumet på placera.se där det finns många duktiga skribenter. Vi ses på högre kurser!

http://www.siversima.com/about-sivers-ima/?gclid=CJqC46bm-bcCFdJ2cAodUj8Abg

http://www.axier.se/bors-marknad/Sivers-IMA--Narmar-sig-genombrottet

// J

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?