Post entry

Sivers: En mycket spännande period väntar!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Sivers är ett litet okänt teknikbolag noterat på Aktietorget. De tillverkar små mikrovågs "sändare" för 5G bland annat. De har marknadsledande produkter och fick en första större serieorder i höstas. Kursen steg från 3 kr till 15 kr och konsoliderat sig nu på 9-10 kr. Men aktien är trots det mycket intressant. Det finns stor sannolikhet att fler större ordrar trillar in.

Sivers fick förra hösten en serieorder vilket sänker risken i företaget väsentligt. Flera insatta skribenter har konstaterat att detta är Ericsson troligen. Som står inför stora satsningar att bygga ut 5G nät. Tillverkningen av millimetervågsconverter som det kallas på fackspråk pågår för fullt just nu i Sivers anläggnignar enligt det senaste PM:et.

Sivers har en stabil bas att stå på vilket sänker risken i bolaget finasiellt. Samt risken för stark kurspress likaså närmaste tiden.

I PM:et om serieorder skrev Sivers att den kunden som lade den var en av fem som hade beställt innan prototyper på millimetervågskonvertern.

Det fina är att tre av fem stora dvs. (Huawei, Ericssson) de som bygger ut morgondagens mobilnät. Har alla beställt förserieordrar. Det går rykten att flera av de stora nät byggarna planerar att lägga ordrar.

När den första serieordern uppgår till större volymer så pratar vi ordrar värda hundratals miljoner. Just nu pågår en enorm planerad uppbyggnad av världens 5G nät. I denna teknik har Sivers en marknadsnisch som de är världsledande. Och som de riktigt stora aktörerna uppenbarligen visar intresse för.

Om Sivers får en stor volymorder för att deras millimetervågkonverter ska ingå permanent i olika 5G nät. Då kommer Sivers som har ett börsvärde på 160 miljoner. Få ordrar som är väsentligt högre än dagens börsvärde.

Dessutom är aktien stabil eftersom bolaget har börjat stabil produktion av sina konverters.

En hint om ännu fler större volym ordrar skrevs i senaste PM:et om finansieringen om de måste bygga ut produktion.

"På samma sätt kan en brant ökning av nuvarande seriekontrakt medföra att Sivers IMA behöver ytterligare kapital för material etcetera. Styrelsen har av den anledningen påbörjat arbetet med en budget som också omfattar flera olika scenarion för att säkerställa att det finns en god beredskap när ytterligare order kommer."

Företaget planerar därmed för fler större ordrar från några av de större nätbyggarna i världen.

Vid förra serieordern steg Sivers flera hundra procent och har nu lagt sig stabilt på 9,50. Stödet för kursen nedåt (köp) är stark. Den finansiella situationen i Sivers är god eftersom man nyligen genomförde en nyemission och får intäkter från serieproduktionen.

Axier genomförde en omsättnings scenario för Sivers, baserat på en serieorder. I höstas fick de en till slut. Så dessa siffror "bör" vara applicerbara på Sivers nuvarande omsättning.

2014 omsättning 121mkr EBIDTA 26mkr 2015 omsättning 339mkr EBIDTA 121mkr 2016 omsättning 490mkr EBIDTA 140mkr 2017 omsättning 727mkr EBIDTA 219mkr

Om Sivers ökar volymerna i den serieordern eller får fler serieorders, vilket det ryktas om. Så ökar både omsättningen och ordervärdena väsentligt över dagens aktiekurs. Det som händer då blir en ketchup effekt. Fler vill i än ut och Sivers kan rusa flera hundra procent.

På andra bloggar och forum jag läst om Sivers anses aktien redan nu vara undervärderad och stabil. En möjlig uppgång vid fler ordrar faller inom tenbagger kategorin eller åt ett Fingerprint scenario.

Sivers har tekniken som andra ledande nätoperatörer vill åt. Den är beprövad och testad. Sivers har fått beställningar och i PM från företaget har de gett ledtrådar att fler ordrar är på ingång. Dessutom har de flera olika samarbetsavtal gjorda samt flera på G.

Sivers har mer än bara millimetervågskonverters. De har ett brett segment inom andra tillämpningar inom mikrovågor, exempelvis radar.

Men det är främst inom kategorin 5G den stora triggern ligger.

För att sammanfatta de framtida triggers som finns har denna lista gjorts.

Sivers Ima är världsledande inom millimetervågskomponenter för kapacitetutbyggnad av världens mobilnät 3g,4g och även 5g.

**_1: Personerna i bolaget sitter på dels världsunik kompetens och inte minst information. Man har rekryterat Ericssons förra chef för detta område som rådgivare. Detta ger god insyn i dom större aktörernas verksamhet.

2: Produktionen är igång! Man är inget renodlat förhoppningsbolag iom den serieorder man fick i höstas. Denna gäller troligtvis Ericsson och där är man världsledande.

3: Ericsson är störst i världen och inte ens dom tycks ha förmåga att ta fram en egen produkt. Däremot har Sivers en färdig produkt som nu är indesignad standardkomponent hos sin serieorderkund.

4: Marknaden är enorm. Mobilt surf iom smarthphones och surfplattor ökar extremt och näten måste helt enkelt byggas ut. Det är en internationell MEGATREND som kommer gynna bolag som erbjuder unika och konkurrenskraftiga produkter.

5: Verksamheten är skalbar och volymerna kan öka snabbt och kostnadseffektivt._**

Sivers kan mycket väl vara en av de aktier som kan går allra bäst under 2014. Aktien är inte en trading aktie för omsättningen är så låg. Men vid PM kommer naturligtvis omsättningen stiga därefter. Att investera i aktien så bör man köpa en stor post och ligga lång.

Jag själv har köpt en rätt så stor post Sivers aktier eftersom jag anser det går att få bra avkastning framöver. Samtidigt är den stabil nedåt eftersom de har intäkter och kommande orders.

Jag är snarare förvånad varför inte fler har insett vilken bra risk/ reward som är i Sivers trots alt. Kursutvecklingen närmaste tiden kan bli åt Arcam, Hexatronic och Hexagon hållet. Dessa aktier värderades upp mycket permanent och deras intäker har följt med i samma takt.

För de som vill läsa på tekniken bakom om Sivers produkter. Läs signaturen ConradTrusts inlägg på placera.

Köp Sivers är mit tips!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?