Post entry

Sivers Ima - Klockrent köp på dessa nivåer!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Sivers Ima på Aktietorget tillverkar en mycket speciell millimetervågskonverter som ugör en viktig nyckelkomponent i small cells som är den senaste tekniken för utbyggnad av mobilnätens kapacitet världen över.

Dagens mobilnät är överbelastade och extremt stora projekt för ökad kapacitet är på gång världen över. Sivers produkt inom detta område är extremt konkurrenskraftig för att uttrycka det milt sagt.

Produktens egenskaper sänker kostnaderna tiofaldigt i vissa fall samtidigt som prestanda maximeras. Låga kostnader är nyckeln till framgång för operatörerna.

Risken i Sivers får anses låg iom att man har tecknat ett serieorderavtal med en av dom största nätbyggarna i världen ( Allt tyder på Ericsson) och man är nu intregrerad standardkomponent hos denna stora kunds produkter.

Den stora utrullningen sker i höst med ex Vodafons projekt spring där det initialt investeras ca 70 Miljarder.

Detta innebär att Sivers intäkter lär öka lavinartat framöver. Utöver detta så testar 3 av dom största nätbyggarna sivers produkter i detta nu.

Vill det sig väl är Sivers millimetervågskonverters intregrerade standardkomponenter i över 40-50% av dom burkar/nät som rullas ut i slutet på 2014-2015.

På placera.nu finns mk insatta skribenter som på ett bra sätt förklarar att de måste vara ericsson som är sivers serieorderkund. Det innebär att sivers försäljning kommer att följa Ericssons utrullning av small cells.

Därmed anse jag att risken är mycket låg och potentiell uppsida mycket hög.

Det kommer att finnas många möjligheter på denna marknad för ett företag som Sivers och dom senaste nyheterna indikerar att bolaget verkligen är teknikledande och har oerhört många bollar i luften.

Trenden med mobil surf och data är mkt het och befinner sig i extrem tillväxt världen över.

http://m.youtube.com/watch?v=ZSzLkx7IrmQ

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?