Post entry

SIR - faller på eget grepp

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Enligt bolagets VD Niklas Eriksson är bolagets marknad extremt bra och positiv. Under det andra kvartalat föll man på eget grepp, det vill säga att det är svårt att få tag i duktiga säljare. Företaget har tappat ett par duktiga säljare. Dessa har ersatts men nya som ännu inte är fullfjädrade vilket påverkat försäljningen negativt.

Tillväxten under det andra kvartalet uppgick till ungefär 50 procent från motsvarande kvartal föregående år. Det är bra men ett kraftigt sekventiellt tapp från det första kvartalets 90 procent. Bolaget lyckas trots försäljningstappet leverera en rörelsemarginal om 40 procent vilket är i linje med målsättningen för året och på lång sikt, vilket indikerar god kostnadskontroll i övrigt.

Det finns trots den något svaga rapporten för det andra kvartalet goda förutsättningar att uppnå helårsprognosen om en omsättning på 110 miljoner kronor och ett rörelseresultat på 44 mijoner. Det skulle innebära en vinst per aktie om 1,70 kr. Det summerar till en attraktiv värdering även med en något lägre tillväxttakt.

Jag tycker att kursreaktionen är överdriven. Bolaget är fortsatt starkt på en marknad som är mycket stark, vilket även DI tar upp i dagens upplaga. Det hemska är att aktien inför rapport inte var uppspekulerad utan snarare något pressad. Vid sådana tillfällen brukar nedsidan vara mer begränsad.

Jag har köpt mer aktier idag till den långa portföljen! Jag gör ett undantag och lägger även den kortsiktiga positionen där.

Kan trösta mig med några bra kortsiktiga affärer idag i AXIS, BE Group och HQ. Sitter dock kvar med mindre kortsiktiga innehav i BE Group, ÅF och Rezidor. Det har nu gått ner flera dagar i rad både i Sverige och USA. Det skulle inte förvåna om USA vänder upp i kväll och vi får en kraftig återhämtningsdag imorgon. Tror inte man skall sälja idag. Idag handlar det om att köpa eller avstå från att köpa.

Värt att notera: Merrills globala fondundersökning pekar på att fondrespondenterna uppgivit svar kraftigt om ökade kontantandelar i fonderna. Det är också värt att påpeka att samtliga som intervjuas i diverse nyhetskanaler tror att det är köplage snart men att man ska vänta lite. Det är kanske just därför man ska köpa redan idag!

Försöker att inte gråta över spilld mjölk. Kylen är full och jag tar nya friska tag!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?