Post entry

Sintercast efter rapporten

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

"Låg" produktion för Q4 2013 men mycket bra framtidsutsikter

Tyvärr blev produktionen för Q4 "bara" 1,6 miljoner årsmotorekvivalenter, detta är grunden för kursrekylen på rapporten. Förklaringen ligger i decembers låga produktion, detta var inte oväntat även om många hade hoppats på en högre produktion för hela kvartalet eftersom 1,8 miljoner årsmotorekvivalenter producerades under oktober.

De goda nyheterna är att produktionen för 2014 och framåt ser mycket positiv ut. I rapporten bedöms det att "de program som för närvarande är i serieproduktion, har potential att uppgå till mer än 2,5 miljoner motorekvivalenter när de når full volym". Till detta tillkommer produktion från det System 3000 Plus som installerades i Joinville, Brasilien och det System 3000 Plus som skall installeras i Kina och börja producera under året. Fler installationer kan också tillkomma under året. Därför är det mycket sannolikt att ett produktionsrekord på mellan 2,5-3 miljoner motorekvivalenter nås under 2014.

Ett bolag värderas normalt sätt efter framtidsutsikterna. Produktions- och vinsttillväxten ser mycket lovande ut för 2014 och framåt. Jag räknar med att kursen kommer att återhämta sig och stiga under året.

Med kursrekylen på rapporten kan det nu vara ett bra köpläge.

Rapporten för Q1 2014 kommer att vara trevlig läsning med klart ökade produktionsvolymer och vinst. Sannolikt kommer det ett PM under Q1 som anger ett nytt produktionsrekord på 2 miljoner motorekvivalenter.

Med en produktion på 2,6 miljoner motorekvivalenter räknar jag med en omsättning på 84 MSEK och en vinst efter skatt på 36 MSEK. Med P/E 25 för detta stabila, utdelande tillväxtbolag ger det en kurs för 2014 på 130 SEK (kurs nu 85 SEK) och en fortsatt bra kursutveckling för 2015.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?