Post entry

Nästa Höströkare...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Senaste tiden har vi sett ett antal bolag kursdubbla på kort tid. Egna favoriter har varit Kancera samt Opcon som länge haft problem men ännu en gång skänkt glädje och avkastning i ett kort perspektiv. Jag tror på mer i Opcon men väljer att sälja hälften och säkra 50% av vinsten i båda bolagen för en investering i nästa möjliga rallykandidat. Sintercast!

På Redeye finns en nyligen publicerad blog om Sintercast som är mastig och lite arbetsam att ta sig igenom för de flesta. Informationen är ändå mycket tydlig och pekar ut en ny färdriktning för motorindustrin. Den visar även hur otroligt billig aktien är. Bill Gates satsning på en helt ny motortyp bör få ett genomslag som får elbilsfanatiker att bli avundsjuka. Se gärna denna pedagogiska video från företaget EcoMotors. http://www.ecomotors.com/video

Det som gör den gamla uppfinningen levande är materialet CGI. Vi vet att svenska Sintercast fullständigt dominerar hela marknaden. Man har bevisat sig i 20 år vilket är helt avgörande för en högst konservativ industri och helt avgörande för att EcoMotors skall lyckas.

Ikväll läser jag en mycket intressant frågeställning på placera.se som tål att funderas över. EcoMotors som ju är ett relativt ungt företag i en stabil och etablerad industri köper sig nu snabbt in i marknaden. Man köper allt man behöver för att säkra sin egen färdplan att snabbt bli en mycket stor aktör.Ett par bolag har redan köpts upp. En businessens chockterapi om så vill. Alla andra börjar skaka medan Bill Gates och EcoMotors närmast flyger fram. Går det som EcoMotors planerar tänker man dominera all motortillverkning. Andra får tillverka på licens.

Ett hot mot EcoMotors skulle kunna vara om Sintercast teknologi hamnar i någon annans kontroll. Med andra ord en eller flera förlorare på EcoMotors succe lägger beslag på Sintercast. Man kan då styra vem som får tillgång till materialet som gör EcoMotors motorer den nödvändiga kvaliteten.

Därav kvällens frågeställning. Blir det någon som vill åt teknologin? Det enklaste vore därför om EcoMotors själva lägger beslag på Sintercast. I så fall lär det kosta.

Oavsett uppköp eller inte så är Sintercast alldeles för billig idag. Det har sign Bengtson redan föredömligt beskrivit så det är inget jag behöver upprepa. Det går bra att läsa här för den som vill. http://www.redeye.se/aktiebloggen/sintercast/svenskt-foretag-bakom-bill-gates-game-changer

Aktien bör under hösten ackompanjeras av fina bolagspm. I takt med dessa samt ökad marknadsförståelse för EcoMotors bör vi framöver kunna närma oss det absolut lägsta värde på 252 kr som grundligt motiveras i bloggen jag länkat till. Sen bet plus minus 84 kr.

Den som vill följa Sintercast och det som händer kan alltid gå in på www.wian.se där en gammal aktieägare regelbundet uppdaterar det mesta som rör bolaget men som Sintercast själva inte gärna kommenterar med hänsyn till sina kunder.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?