Post entry

Något stort på gång i Sintercast

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Detta är inget rykte utan en analys av kända fakta som mynnar ut i en slutsats

GM har ingen motor med block i Sintercast CGI. Inte än. Detta är en bild av den nya Chevrolet Silverado 2500Hd med ett exta luftintag i huven

Både Ford och Cummins har block i Sintercast CGI. GM hade en fullt färdig dieselmotor på 4,5 l V8 2008 och den var orderlagd men just då kom den ekonomiska knipan för GM och de frös produktionen och lämnade tillbaka alla bearbetningsmaskiner de installerat på sin fabrik i Tonawanda vid New York.

Deras stora Duramax 6,6 liter V8 som också är diesel har funnits sedan 2001 under fem generationer. Block i gråjärn...Den hade 300 hkr och 520 lb/ft i vridmoment vid premiären Den senaste generationen som kom 2011 heter LML och den har 397 hkr och 765 lb/ft i vrid.

Jämfört med den näst sista som kom 2007 och som heter LMM så hade den 365 hkr och 660 lb/ft i vrid.

Nu är man inom GM rätt trötta på att bara vara nr två efter Ford. Ford som redan har en Super Duty på 6,7 l med block i CGI kom nyligen med den senatse uppgraderingen som innebär att de har 440 hkr och 925 lb/ft i vrid.

GM behöver alltså höja sina hkr med 10 % och sitt vrid med 20 % för att komma lika Ford. Detta i ett läge när GMs senaste uppgradering innebar en ökning med hkr på 8,7 % och vridet med 16 %.

Många bedömare i USA menar att GM står vid "vägs ände " när det gäller potentialen från den nuvarande motorn och de måste helt enkelt hoppa med CGI-vagnen nu ...........och det är redan sent.

De som har tittat på den nya motorn menar att den verkar ha samma konfiguration som deras malpåseladga Duramax 4500 och denna är som sagt med block i CGI.

En del kommentarer från chatsidor och motorskribenter i USA

"Rumor has it that GM has a significant update in the works for the Duramax to debut soon, so stay tuned, as it is doubtful GM will remain content with being third best."

"Be nice to get a CGI block in 6.6 at the very least with a 425/825 rating "

"Well, yes, we all know it won't be the LML. In fact, it's a whole new build. The Duramax had reached the limit in terms of safely squeezing the last bit of HP and torque out of it. But what have they done in terms of HP and torque for the 2017 release??"

"A ”new” block could simply mean it’s been strengthened, reinforced, or maybe it’s CGI."

Detta mina vänner kan komma redan innan den 18 Aug

2017 Initial Orders Acceptance (Chevrolet/GMC/2500/3500/CC): 08/18/2016

2017 Initial Production Startup(Chevrolet/GMC/2500/3500/RC/DC): 09/12/2016

Slutsats:

När den tidigare Duramax 4500 lades åt sidan minskade Sintercast sin orderbok med 500.000 ekvivalenter. När denna större motorn kommer i ca 200.000 block som väger ca 150 kilo st så innebär det en ökning av produktionen på ca 600.000 ekvivalenter. Detta läggs på toppen av orderboken när alla kostnaderna är tagna och alltså tillkommer ca 12-14 milj på vinstraden och detta kan delas ut ograverat. Om man ökar utdelningen med 2 kr/aktie bör kursen stiga minst 50 kr. Denna motor är redan i produktion om den skall hinna vara slutmonterad i trucksen den 12 Sept.

KÖP Sintercast och var med på en fin resa. Det kan komma en PR om detta redan innan första orderdatumet den 18 aug men i vart fall blir det premiär på Texas State Fair den 30 Sept. Den mässan är det stora truckmässan i USA

http://www.wian.se/2016/07/det-kan-bli-verkligt-bra-redan-under-detta-aret-i-usa/

Det ovan påstådda passar dessutom bra med Sintercast VDs uttalande om att

Han konstaterade också att milstolpen tre miljoner motorekvivalenter kan uppnås med de program som för närvarande är under serieproduktion och de program som är godkända och planerade för produktion hos SinterCasts gjuteripartners."

Tillägg: sign Bengtsson analys är bra tycker jag även om än den är lite väl optimistisk

http://www.redeye.se/aktiebloggen/sintercast/svenskt-foretag-bakom-bill-gates-game-changer

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?