Post entry

P/E-tal 1

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Sino Agro Food verkar ha blivit ett totalt bortglömt tillväxtcase. Bolaget har sedan notering på den norska listan Merkur sakta sjunkit i värde för att de senaste dagarna totalt krascha. Känslan är att aktieägare har dålig insyn och börjar tröttna på det ”dåliga” nyhetsflödet. Dåligt i den bemärkelsen att det skrivs väldigt lite samt släpps väldigt få pressreleaser i svensk/norsk media. Är man istället anmäld till deras nyhetsflöde så får man regelbundna uppdateringar på de framsteg som sker. Och framsteg görs onekligen.

Faktum kvarstår att bolaget fortsätter leverera riktigt bra vinster, gör stora framsteg inom sina respektive områden och dessutom nu värderas till ett P/E-tal på 1! Känns helt enkelt inte rimligt.

Att verksamheten är placerad i Kina kan förstås också vara en avskräckande faktor som påverkar bolagsvärderingen. Vad som bör inge ett visst förtroende är alla de svenskar som sedan en längre tid varit verksamma i ett antal nyckelpositioner. Bolaget har också genomlysts av både svenska och utländska analytiker. Svenska Jordanfonden sägs också vara en av storägarna som också varit på plats i Kina för att besöka de olika siterna. Man kan söka via Youtube på klipp från deras resor.

Sino Agro Food producerar ekologisk mat till den kinesiska marknaden. Bolaget är indelat i olika affärsområden som består av:

Aquaculture: Seafood i form av räkor och fisk

Plantation: Odling av bl.a. Dragon Fruit

Cattle: Produktion av biffdjur

Organic Fertilizer: Tillverkning och försäljning av ekologiska gödningsmedel

Totalomsättning 2015 landade på 429 miljoner USD med en vinst som landade på 4,52 USD per aktie (fully diluted). Dagens aktiekurs stängde på 40,20 NOK (och i USA i skrivande stund på 4,96 USD). Detta ger ett P/E-tal på 1!

En analys gjord av Swedbank i januari anger riktkurs till 127 NOK (mot dagens 40,30):

https://www.avanza.se/placera/telegram/2016/01/18/sino-agro-food-swedbank-tar-upp-bevakning-av-sino-agro-food-med-koprekommendation.html

http://www.di.se/artiklar/2016/1/19/swedbank-rekommenderar-sino-agro-food/

Det bör vara ett bra läge att gå in i aktien. Botten lär vara väldigt nära.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?