Post entry

Sigges börsresa

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

På förekommen anledning: Sigges börsresa del 3 planerar jag att lägga ut på fredag efter börsens stängning.

Kul med det stora intresset för de två första delarna:

http://www.redeye.se/aktiebloggen/2188/sigges-borsresa-del-1

har nu haft över 1300 läsare!

http://www.redeye.se/aktiebloggen/2247/sigges-borsresa-del-2

och fortsättning i del 2 över 1000 läsare.

Jag fick frågan på Börssnack när jag länkade dit: "Som nybörjare ser jag fram emot del 3. Jag skulle även se fram emot att läsa vilket förhållningssätt du har till tradingen, funderar du kring det 24/7 eller 9-18? Vad triggar dig att djupanalysera ett nytt bolag etc etc."

Svar: För mig är det inte arbete utan ett roligt intresse så jag följer börsen nästan hela tiden. Börskanalen CNBC
står på hela tiden när man sitter framför datan. Men jag försöker dock komma ut ett par timmar mitt på dagen för lite annat. Dessutom åker jag gärna på olika företagspresentationer vilket jag tycker är både givande och kul. Sedan så åker jag på mycket utlandsresor och försöker då släppa börsen så mycket som möjligt. Ibland är dock laptoppen med som i vinter när det blir 4 månader i Asien.
Tidsförskjutningen på 6 timmar gör att det är perfekt att vara där, först sol och bad därefter börstrading på em och sedan ut och roa sig, perfekt! Detta liv kan jag leva tack vare WBM som gick upp 4400 % som värst (på 2 1/2 år) och jag är mycket tacksam. WBM förändrade allt för alltid... Nu kanske detta inte passar alla men för mig är det perfekt...

Jag gillar mindre vinstgivande tillväxtcase och där är likviditeten ofta ett problem. När man får någon ny info och upptäcker att caset inte var så bra som man trodde kan det vara svårt att ta sig ur på rimliga nivåer. Det är ju också förklaringen till att fonder mm inte tittar på bolag under midcap. Men jag tycker det är bland de mindre bolagen man kan hitta de mest intressanta och underanalyserade aktierna.

Lycka till som nybörjare det har vi alla varit. Ett tips är att läsa böcker om och av gurus som Warren Buffet och Peter Lynch det har i alla fall gjort mig till en bättre investerare.
Lycka till!

Fortsatt trevlig helg

Sigge

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?