Post entry

Portföljuppdatering

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Investerat och klart. Nu är det bara att vänta.

Portföljen har inte utvecklats något sista tiden.
Ligger på + 13 %.

Arise samt Blackpearl har backat lite.

Meda har inte förändrats i någon större riktning.

Shamaran -

Ökar efter spekulationer om nytt samarbete. Förväntar mig inte att den uppgången kommer att vara utan att aktien snart blir mättad och faller tillbaka till samma ev. lägre nivå än innan. Anledningen till att den ligger kvar som ett riskbolag i portföljen är att den har stigit med ca 70 % samt att under februari och mars kommer de att öppna två nya brunnar. Detta kommer förmodligen påverka bolagets aktie positivt och vi kommer se en betydande uppgång. Problemet med oljebolag är att de blir offer för spekulanter och aktien kurar på ryssfemmor emellanåt. Därför kan det komma sig att aktien når sitt värde innan brunnarna är öppnade eller drar in några pengar till bolaget. Detta i sin tur kan påverka aktien vid Q1 rapport. Ser en nergång på aktien vid detta tillfälle. Sommaren 2013 tror jag aktien har uppnåt ett försvarligt värde, om övriga spekulationer undviks.

Lundin Mining -

Ligger + 8 %. Har inte uppdaterat någon analys av bolaget. Senaste gäller.

Drillcon -

Den likvida post som legat i portföljen sedan en tid tillbaka har nu blivit investerat i Drillcon.

"Drillcon erbjuder tjänster inom kärn- och raiseborrning till kunder inom den europeiska gruv- och anläggningsindustrin. De främsta marknaderna är Skandinavien och Portugal. Största delen av volymen borrning utförs till gruvindustrin. Drillcon består av moderbolaget Drillcon samt dotterbolagen Drillcon Core, som utför kärnborrning i Norden, Drillcon Iberia, som utför kärn- och raiseborrning på den Iberiska halvön samt Smoy, som utför kärnborrning och geoservice i Norden."

Anledningen till att det blev Drillcon finner vi i att de har varslat om permittering och aktien har sjunkit från 4.70 till 4.15. Vi köper den med rabatt. Det finns en risk att det kan komma ytterligare nedgångar, på kort sikt. Resultaten i Finland kommer enligt bolaget förhoppningsvis återhämta sig under 2013. Jag tror 2014. Närvaron i Norge kommer spela stor roll runt 2014 då jag anser att världsekonomin kommer återhämta sig. Risk finns at ekonomin i Portugal kommer att förvärras.

Nettoinvesteringarna i Sverige har mellan januari och september 2012 upp gått till 42 946 tkr.

I portugal under samma period uppgick nettoinvesteringarna till 3 833 tkr.

Under samma period ser vi en nettoomsättning i sverige på 84 646.
Medans nettoomsättningen i Portugal uppgick till 113 062.

Nettoinvesteringarna ska främst ha gått till raiseborrutrustning samt till att rusta upp kärnborrmaskiner.

Bolaget anser jag vara välskött och kommer ha fortsatt hög lönsamhet.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?