Post entry

Jag kör en ALL IN Swingtrade i Shamaran Petroleum

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Efter ha rekat Shamaran sedan senaste månaderna fick jag rätt helt enkelt. Dock köpte jag en mindre post på 50000 aktier. Eftersom jag ansåg det var en viss risk ändå. När handelsstoppet kom, löpte kalla kårar längst ryggraden. Med tanke på jättefyndet i Atrush-2 tänkte jag de hittar olja. De gjorde det samt mycket, mycket mer.

Vi talar om ett mastodont fynd som Shamaran gjort. Bland de största fynden av olja i Kurdistan. Ännu har ingen preliminär uppskattning av reserverna gjorts. Men flödestesterna säger sitt. I Atrush-1 flödade brunnen med 6393 fat olja. I komersiell drift uppskattar man att brunnen producerar 15000 fat vilket bör ske i början av 2013.

I Atrush-2 har det sensationella hänt, man uppmätte flödet till enorma 42.200 fat oljeekvivalenter per dag. Vad det blir i fat vet inte jag. Men enligt analytikern på Pareto Öhman är det enorma mängder. Det är också en av de största flödena som uppmätts i en brunn i modern tid. Det talar för att fyndet i Atrush är en oljeelefant. Eller varför inte flera oljeelefanter. Dessa är dock inte svarta afrikanska utan mer åt det kurdiska hållet.

Börsvärdet är vid en kurs ca 3 kr aktie nästan 2 miljarder kronor. Vilket är lågt, mycket lågt. Jämför med Petrogrand när aktien stod i 27 kr vilket gav ett börsvärde på 750 miljoner ungefär. Vad nuvarande kurs är nu framstår som en varning för dem som ändå sysslar med aktier i oljebolag. Petrogrands kurs är nu ca 7 kr och "going down".

Jämför också med Nordic Mines som hade 2,3 miljarder som topp då alla trodde NOMI skulle producera 4 ton guld per år.

Skillnaden mot nu är att vi har ett undervärderat företag som rasat för man avyttrat de olönsamma licenserna Pulkhana och Arbat. De skapade ett väldigt starkt köpläge i och med superfyndet i Atrush-2.

Fler triggers som är att vänta är uppdaterada reserver, vilket kommer höjas avsevärt. Produktion som sätts igång. Förvärv av nya licenser. Nya borrningar och resultat från 3D seismiska studier. 3D tekniken som används i seismiska analyser ger högkvalitativt underlag av studier i geologin omkring Atrush licensen.

Men den kraftigaste triggern framöver kan nog bli ett bud. Budpremien har höjts avsevärt nu i Shamaran iochmed Atrush-2 fyndet.

Därför har jag idag sålt allt jag hade kvar i Africa Oil på drygt 69 och gjort en All In swingtrade i Shamaran.

Jag tror kursen kommer gå upp rejält framöver och att Shamaran kommer att göra en Africa Oil liknande resa.

Sedan om några veckor max månad. Säljer jag och går in tungt i Africa Oil igen innan borr resultat presenteras från Twiga-1!

En hyllning till Ian Lundin som faktiskt ger mig nu otroligt med "familjenöje".

Väl Mött

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?