Post entry

Dags att kliva in!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

En plan för att köpa in mig i Shamaran hade jag lagt på första kvartalet 2014 i kalendern! Men aktien verkar allt mer lockande, det kan vara jobbigt att stå utanför och se missade uppgångar. Vill man komma in billigt så gör man det nu när det börjar hända saker i båda Kurdistan och Shamaran.

Aktien reagerade i motsatta håll av dagens nyhet, om planen att ta in 150 millioner usd via obligationslån, efter att bolaget dragit tillbaka erbjudandet vid första gången. Jag hade förväntat mig snarrare en uppgång än nedgång när bolaget för bort osäkerheten om finansiering av utbyggnaden av Atrushfältet. Lånet skall kunna täcka investeringsbehovet fram till mitten av 2015. För vissa kan nyheten tolkas negativ, för stora investerare kan det vara ett bra tillfälle att skrämma bort små sparare för att komma in billigare, För mig är det absolut det rätta tillfället att köpa in mig. Många hade förväntat sig ett uppköp och mycket spekulerades kring det, när lånet drogs tillbaka. Dolda ursaken till tillbakadragande av lånet lämnas oinformerad.

Första oljan är planerad ske i början 2015 och däremot kunna generera första intäkterna för Shamaran. Utöver lånet är Pipline mellan Kurdistan och Turkiet färdigbyggd och befinner sig i inkörningsperiod. Användning av Pipline beräknas vara klar i slutet av 2013. 3 borrade brunnar med bekräftande oljefynd och förlängning av oljefältet. Ytterligare brunnar planerade för att borras i slutet av 2013 och in på nästa år! och detaljerade info om atrush 3 presenteras inom kort.

Vad är det vi söker då när det väl börjar ske saker i Shamaran och när framtiden ser allt säkrare ut!!

Med Lundin som ägare så får vi rikta framåt blickarna. Spekulationer om bud och uppköp brukar förekomma bland användare på placeras forum men detta känns lite för tidigt för att kunna ske.

Låt det vara ett äventyr i ett spännande bolag med stort potential. Upp ska aktien ta och skeendet är en tidsmässig fråga tills alla förstått vikten av detta bolag.

Sitt lugnt, långt och still! Eller gör som jag, köp in dig när du väl har chansen nu. Är man otålig och kortsiktig så bör man undvika aktien eftersom en lönsam investering och chansen till mångdubblande avkastning i Shamaran är på längre sikt.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?