Post entry

Chansen till jackpot?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Sedan nyheten om återdragning av obligationslånen om 150 millioner dollar uppgavs av källor för nyhetsbyrån har hundratals inlägg strömmat in på placeras forum med spekulationer, mest om uppköp av Shamaran. Aktien handlades i slutet av torsdagen på 2,79 med en uppgång på ca 8%, de två senaste handelsdagar. Bland dessa inlägg ser man upprepande och ogrundade riktkurser som tidigare angetts på bland annat 6,7,8,10,20 kr osv. Vissa spekulationer och dessa uppgångar har vi sett vid flera tillfällen under året. Även analyshuset, Edison Institutional Research kom ut med en värdering där de pekar ut bolaget som en uppköpskandidat. Nån gång kan en konstruktiv spekulation falla rätt på plats med en bekräftande nyhet, men kanske inte i år!

Å andra sida kommenterade styrelseordförande, Keith Hill att Shamaran möjligen kan tänka sig gå samman med ett annat oljebolag från mellanöster för att kunna bli en större oljeaktör i framtiden. Detta kan vara också en anledning till att Shamaran dragit åter lånet. Eller en kanske annan lösning på gång! Mycket spekuleras men inget bekräftat än så länge.

Shamaran hamnar i samma krets som andra förhoppningsbolag, lever på förhoppningar där investerare köper på spekulationer och säljer på nyheter på kort sikt. Ingen ny trend bland trajdare!

Ska man köpa in sig eller vänta på ett bättre tillfälle?

Ingen vill missa ett aktietåg norrut men kan även vara för riskabelt att stiga på en rullande tåg. Tåget kan ha passerat vid just denna tidspunkt. Men kan även finnas stor möjlighet för flera tider i tidstabellen för att stiga på vid samma plats och samma pris. Och då pratar jag om ett upprepande scenario i aktiens utveckling som vi sett förut med möjligen rekyl nedåt efter senaste dagars uppgång till samma nivåer där vi var i början. Om det inte kommer ut ett pm som bekräftar någon av de konstruktiva gissningarna i snaraste framtid!

Är man långsiktig då har man en annan synvinkel ur bolagets perspektiv och sitter istället lugnt i båten. Aktien har potential till utveckling med mångdubblade kurs inom ett par år. EN BRA CHANS TILL JACKPOOT!

Kurdistan är ett himmelrik för Shamaran då vi alla vet med 3 borrade brunnar sitter redan på ett ”oljehav”. Framtida planer för ytterligare 3 brunnar inom kommande månader med förväntningar på förlängning av oljefältet, Atrush några kilometer LÄNGRE. Frågan är, Varför sälja bolaget då när man sitter på ett ”oljehav”?

Pipline till Turkiet väntas vara färdigbygg inom ett par månader och när det kommer i bruk är detta ett viktigt steg för Shamaran.

Taqa har fått godkännande för utbyggnad av Atrushfältet och första produktion med ca 30 000 fat/dag börjar eventuellt första kvartalet 2015. Shamaran har kring 20 procentuell andel av fältet. Tills produktionen påbörjas behöver Shamaran att ta in mer kapital för att kunna täcka bolagets investerings behov fram till mitten av januari. Obligationslånen var en lösning som återdragning av en okänd orsak. Denna fråga lämnas obesvarat!

Är man långsiktig köper man in sig nu och ligger lugnt långt. Chansen till mångdubblade kurs inom ett par år kan bli en jackpot för dig i längden. Är man kortsiktig kan antingen ta en chansning med förhoppning på en kommande och bekräftande nyhet inom närmaste eller invänta en stor möjlig rekyl. Personligen ligger jag kvar i Bioinvent och planerar att köpa in mig i Shamaran nån dag under första kvartalet nästa år. Hoppas att det inte blir en dyrare affär då.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?