Post entry

SMÅBOLAG - MINOR OCH RAKETER

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Min portfölj har de senaste året viktat över mot nästan bara småbolag. Aktietorget, First, Smallcap och Midcap är mina jaktmarker. Även en del utländska marknader.

Direkt efter finanskrisen hade jag nästan bara större bolag. Då kunde man ju som bekant kasta pil på Largecap för att hitta ett undervärderat bolag. Men i takt med att börsen rusat så blir det svårare.

En anledning till att jag väljer mindre bolag är att där kan jag få ett övertag mot de större aktörerna. De större bolagen är punktmarkerade av analytiker och annat löst folk. De mindre bolagen är mindre genomlysta både på ont och gott. Det är bland de mindre bolagen de riktiga raketerna finns. Där finns som bekant även de riktiga minorna som jag försöker undvika.

Genom att gör sin läxa kan man dock undvika de största riskerna.

Jag brukar scanna av forum och bloggar efter intressanta case. När jag hittat något som verkar lovande så läser jag allt jag kommer över om bolaget. Bloggar, analyser, rapporter, forum och så vidare. Jag granskar insiders innehav och transaktioner. Försöker även kolla vad ledningen har för trackrecord. Jag sållar också fram de bloggare och skribenter som är insatta i caset och som jag kan "bolla" tankar och idéer med. Konkurrenter granskas också. Har jag några frågor så kontaktar jag bolaget.

Om utfallet av researchen blir gott försöker jag succesivt köpa på mig aktier. Detta kan ta allt från några dagar till en månad då många aktier jag köper har låg omsättning.

Jag sätter också upp ett mål med mitt innehav. Långsiktigt, kortsiktigt, vänta på en trigger osv. Jag följer sedan bolaget som en hök och omprövar mina beslut när ny input kommer. Jag försöker ha 3-5 innehav. Det är ungefär vad jag hinner följa.

Men det bästa med småbolag är när man fått tag i ett intressant case och får börja sätta tänderna i det!! Sjukt kul att följa utveckling i bolaget och väga risker mot möjligheter! Att det även ger ett bra tillskott i pengapungen är såklart ett plus.

Hur resonerar ni andra småbolagsjägare?

Mitt nuvarande innehav: SensoDetect, Taurus, Northland Resourses, Svarta Pärlan och CLS. SensoDetect är största innehavet.

//NIGHTDOG

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?