Post entry

SensoDetect - Nyemission

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I dag kom nyheten vi aktieägare väntat på i en månad. Villkoren (följer nedan) är, av vad jag kan bedöma, fina och likviden är till 70% redan garanterad genom tecknings- och garantiåtaganden. Notera även den lockup som finns med i avtalet.

Vid styrelsesammanträde i SensoDetect Aktiebolag (publ) i fredags, den 22 februari 2013, beslutades att genomföra en företrädesemission av högst 1 341 286 aktier, motsvarande cirka 20,1 MSEK. Beslutet är villkorat av godkännande vid kommande extra bolagsstämma. Kallelse till extra bolagsstämma publiceras inom kort.

Motiv för nyemission
Det huvudsakliga motivet för nyemissionen är att accelerera bolagets försäljning. Genom befintlig teknisk plattform avser SensoDetect att bredda Proof-of-Concept från schizofreni och ADHD till att även omfatta demens, ADHD hos barn och ungdom samt bipolär sjukdom. Emissionslikviden är huvudsakligen avsedd att användas inom områdena demens, läkemedels påverkan på centrala nervsystemet, ADHD (barn och ungdom) samt marknadsföring/försäljning.

Tecknings- och garantiåtagande om drygt 70 % av emissionsvolymen
SensoDetect har via skriftliga avtal erhållit teckningsförbindelser om cirka 7,3 MSEK och garantiteckning om cirka 7,0 MSEK, totalt motsvarande cirka 14,3 MSEK. Av ovanstående har grundare och styrelsemedlemmar lämnat teckningsförbindelser om totalt cirka 0,8 MSEK. Tecknings- och garantiåtaganden har inte säkerställts via förhandstransaktion, bankgaranti eller liknande. För det fall garantiteckning resulterar i tilldelning har garantitecknarna förbundit sig att inte avyttra tilldelade värdepapper hänförliga till garantiåtagandet inom en period om sex månader från det att teckningstiden för nyemissionen avslutas.

Erbjudandet i korthet (villkorat av godkännande vid extra bolagsstämma):

* Avstämningsdag: 22 mars 2013. Sista dag för handel i SensoDetects aktie inklusive rätt att erhålla teckningsrätter är den 19 mars 2013 och första dag exklusive rätt att erhålla teckningsrätter är den 20 mars 2013.

* Företrädesrätt: För varje befintlig aktie erhålls en (1) teckningsrätt. Innehav av sju (7) teckningsrätter berättigar till teckning av två (2) nya aktier. Även allmänheten ges rätt att teckna aktier utan stöd av teckningsrätter.

* Teckningskurs: 15,00 SEK per aktie.

* Teckningstid: 27 mars - 12 april 2013.

* Emissionsvolym: Erbjudandet omfattar högst 1 341 286 aktier, motsvarande 20 119 290 SEK.

* Handel med teckningsrätter: Kommer att ske på AktieTorget 27 mars - 9 april 2013.

* Handel med BTA (Betald Tecknad Aktie): Kommer att ske på AktieTorget från och med den 27 mars 2013 fram till dess att Bolagsverket har registrerat emissionen. Denna registrering beräknas ske kring månadsskiftet april/maj 2013.

* Antal aktier innan företrädesemissionen: 4 694 505 aktier.

* Värdering: Cirka 70,4 MSEK (pre-money).

* Handelsplats: Aktien är listad på AktieTorget.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?