Post entry

SensoDetect - ADHD hos barn

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag kom en oerhört positiv nyhet. SensoDetect har i en studie hittat speciella mönster för identifiering av ADHD hos barn och ungdomar. Det räcker med att googla "USA" och "ADHD" för att begripa att det råder total inflation i felaktiga ADHD-diagnoser over there. Behovet av en objektiv mätmetod är skriande.

-

I en pilotstudie som omfattar barn och ungdomar med ADHD-diagnos samt ålders- och könsmatchade kontroller utan diagnos (n=24 per grupp) har SensoDetect i samarbete med Barn- och Ungdomspsykiatrin i Lund lyckats identifiera flera signifikanta ADHD-specifika mönster i hjärnstamsaudiogram. Stora likheter i dessa mönster med ADHD hos vuxna kan observeras tack vare den nya högupplösta SensoDetect®-BERA- tekniken.

Resultaten har genomgått noggrann statistisk evaluering och kommer att publiceras. De positiva fynden skall reproduceras i en blind multicenterstudie med början under Q4-2012.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?